Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Magyar gyártású, környezetbarát busz hódíthatja meg Európát

Magyar gyártású, környezetbarát busz hódíthatja meg Európát

Tech & Tudomány

Magyar gyártású, környezetbarát busz hódíthatja meg Európát

Tech & Tudomány

Promotions - 2021.01.26. 07:07

Ma már nemcsak az élelmiszeriparban, a csomagolástechnikában, hanem a közlekedésben is elsődleges a környezetbarát gondolkodásmód. Éppen ezért már hazai cégek is ez alapján alakítják ki a legújabb fejlesztéseket.

2022-től csak elektromos buszok beszerzésére nyerhető majd el támogatás a 25 ezresnél nagyobb településeken, ennek eredményeképpen a járműállomány a klímavédelem jegyében még korszerűbbé válhat néhány éven belül. 

Egy magyar vállalkozás, név szerint a Goldi Mobility Kft., magyar fejlesztéssel létrehozza az első hidrogénes első csuklósbuszt is, ami egyedülálló egész Európában. Az első kész jármű megjelenése augusztusban várható. Céljuk, hogy a közeljövőben még több magyar partnerrel működjenek együtt, ezért folyamatosan keresik a kapcsolatot a honi beszállítókkal. – közölték az MTI-vel. 

Vállalatunk 300 ezer kilométerig és négy évig garanciát nyújt díjmentes szervizzel, ez idő alatt az üzemeltetőnek egy forintot sem kell fizetnie az alkatrészek cseréjéért, javításáért. Ebbe beletartozik az ingyenes szervizdíj és a díjmentes kopóalkatrészcsere a fékbetéttől az ablaktörlő gumiig a gumiabroncsokon kívül. A szingapúri kollégákkal közösen kifejlesztett elektromos buszok mind paramétereiben, mind teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képeznek a piacon, ráadásul ár-érték arányban is az élmezőnyben vannak

– mondta a ráckevei cég tulajdonosa, Kovács Ferenc. 

Kovácsék vállalata egyébként 1981 óta a BKV Zrt. partnerei, komoly eredményeiket pedig saját védjegyes, általuk kifejlesztett és gyártott alkatrészeik igazolják.

Borítókép: Goldi Mobility Kft.