Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mindent töröl a gépedről a legújabb zombivírus

Mindent töröl a gépedről a legújabb zombivírus

Tech & Tudomány

Mindent töröl a gépedről a legújabb zombivírus

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián 21:01

Új, hihetetlenül erős és kártevő zombivírust azonosítottak a kiberkutatók. A HEH botnet mindent törölhet a számítógépedről, amihez csak hozzáfér. 

Egyelőre még kevés információ áll rendelkezésre a legújabb vírusról, de annyi biztos, hogy hatalmas károkat tud okozni. A HEH botnet új kódot tartalmaz, mely ha aktívvá válik, képes mindent kitörölni a rendszerekből.

Fontos kihangsúlyoznunk a törlés szót: a fájlok – a zsarolóvírusok által tönkretettekkel ellentétben – nem titkosítva lesznek, hanem törlődnek, eltűnnek

– írja a HVG.

A támadás elsősorban az asztali számítógépeket veszélyeztetheti, de tulajdonképpen bármit képes megfertőzni. A legrosszabb az egészben, hogy a felhasználók gyakran észre sem veszik, hogy a zombivírus áldozatává váltak, csupán annyit érzékelhetnek, hogy az eszköz lassabb lesz, vagy – ha telefonról van szó – gyorsan merül le, miközben a botnet folyamatosan pusztít.

Ezt a vírustámadás üzemeltetéséhez szükséges háttérfolyamatok okozzák.

A szakértők elmodása szerint a vírus terjedése rendkívül gyors lehet, mivel többnyire a gyenge védelmű eszközöket célozza meg először. 

Érdemes ezentúl odafigyelnünk mire és hova kattintunk, nehogy mi is áldozattá váljunk. 

Borítókép: PX