Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az indonéz törzs, ahol mindenkinek kék a szeme

Az indonéz törzs, ahol mindenkinek kék a szeme

Tech & Tudomány

Az indonéz törzs, ahol mindenkinek kék a szeme

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián 08:38

Önmagában már az is ritkaságnak számít, ha Indonéziában valaki nem barna szemű. Az ázsiai ország lakosainak nagy részének a szeme és a haja is sötét árnyalatú. Egy bennszülött törzs összes tagja – azonban egy genetikai betegség miatt – kék szemű. 

A különleges jelenségre már több világjáró fotós, blogger és természettel foglalkozó újság is figyelmes lett, köztük a National Geographic is. A világító kék szemek azonban hiába szépek, sajnos egy genetikai betegség eredményei. 

A Waardenburg-szindróma 42 ezerből egy embernél jelentkezik. Hallásromlással és pigmenthiánnyal jár, utóbbi okozza a kék szemszínt.

Vannak azonban még ritkább, és különlegesebb esetek, amikor a rendellenesség csak az egyik szemet színezi kékre, a más sötét marad. Ezt a két típusú jelenséget örökítette meg Korchnoi Pasaribu geológus és fotós, akinek képei azóta az egész világot bejárták. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

. ~ Kekurangan yang menjadi Kelebihan ~ Hitam Biru - Biru Biru - Biru Hitam Syawal - Fardan - Ditra dibalut tenunan khas Buton Mereka pengidap Waardenburg Syndrome, yaitu kelainan genetik langka yang menyebabkan mata mereka menjadi biru. Tak ada keluhan terhadap penglihatan mereka, hanya saja jika kelebihan cahaya akan mengeluarkan air mata. Dibalik kekurangan itu, mereka punya mata biru yg indah. Location : Kendari, Sulawesi Tenggara Gear : Sony A9 , Lens 135mm F1.8 Exif : 1/400s , F1.8, ISO 400 #instagram #sonyalpha_id #natgeoindonesia #natgeo #natgeotravel #hipaae #wonderfulindonesia #natgeoyourshot #yourshotphotographer #fotokitaid #kendariinfo #instanusantara #indonesia #indonesia_photography #gettyimages #picoftheday #photooftheday #photography #blueeyes #blue #buton #awesome_photographers #ig_captures #marimotret_id #kamuharustau

Korchnoi Pasaribu (@geo.rock888) által megosztott bejegyzés,

Borítókép: Netshark.com