Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagy durranásra készül a Dacia

Nagy durranásra készül a Dacia

Tech & Tudomány

Nagy durranásra készül a Dacia

Tech & Tudomány

Héjja Krisztián - 2020.10.16. 10:10

A Dacia kezdi felvenni a lépést a legnagyobb autógyártó márkákkal. A napokban érkezik legújabb modelljük, a Spring, mely azon kívül, hogy teljesen elektromos lesz, az árával is meggyőzheti a vevőket. 

A Renault Csoporthoz tartozó autómárka, a Dacia 2021 elején tervezi megkezdeni az elektromos autók értékesítését. A cég a megbízhatóság és a remek dizájn mellett az árakkal próbál majd elérni a kisebb pénzű vevőkörhöz. 

„Európa legolcsóbb elektromos autója lesz”

– tett ígéretet a Renault.

A román sajtó úgy saccolja, hogy az ár nagyjából 15 és 20 ezer euró (nagyjából 5,2 millió és 7 millió forint) között fog mozogni, ami mindenképpen a vásárlás mellett szól, de ahogy az lenni szokott, „nem minden arany, ami fénylik”. Sajnos a vadonatúj járművek hatótávolsága elég kevés lesz, mindössze 200 km. 

Tavaly egyébként a Dacia megdöntötte az éves eladások rekordját 737 000 eladott járművel, így várhatóan az új kocsikból is szép számmal fog fogyni.

A francia autógyártó csoport mostanában elkötelezett célként tűzte ki a baráti árakat. A Renault City K-ZE-t egyelőre csak a kínai gépjármű-piacon értékesítik, de mindössze 7 és 9 ezer euró (nagyjából 2,5 millió és 3,2 millió forint) közötti áron, ami valljuk be elég csábítóan hangzik. 

Borítókép: Carsalesbase.com

Legolvasottabb hírek