promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy Amazon-szerű webshoppá bővülhet a YouTube
Borítókép:  RICCARDO MILANI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hatalmas fejlesztés mellett kötelezte el magát a legnagyobb videómegosztó oldal. A YouTube nem kisebb dolgot tervez, minthogy webshoppal bővíti szolgáltatásait. 

Persze ez nem egyik pillanatról a másikra történik, azonban jól mutatja az elhatározás mértékét, hogy a fejlesztők már tesztelik az új funkciót. 

Akármennyire meglepő, valamenilyen szinten várható volt ez a lépés a vállalattól. 

Rengeteg ugyanis az a videós influencer-tartalom, melyeket az internet segítségével híressé vált felhasználók készítenek és egy vagy több terméket mutatnak be benne. Az oldal számára csak annyi volt a baj, hogy – az általában a leírásban található – vásárlási link egy új oldalra vezette a látogatót, így a felhasználó onnantól fogva már nem a videómegosztón töltötte az időt. 

A projekt még viszonylag kezdeti állapotban van, a végső cél azonban nem más, mint a YouTube videók teljes tárházának egyetlen hatalmas katalógussá gyúrása, melyből a tervek szerint bármikor válogathatunk majd.

Nagy bajt hozhat ez az Amazon és az eBay számára, ahova a tartalomgyártók a vásárlókat terelik. Andy Ellwod, a Basket startup igazgatója szerint, ezt teljesen átalakíthatja az e-kereskedelmi piacot.

„A YouTube egy hatalmas kiaknázatlan terület. Ha belevágnak, ez a befektetés hatalmas lehetőség számukra”

– mondta a szakember.

A tesztelések a kezdeti szakaszban kisebb csatornák bevonásával történnek, melyek próbatermékeit folyamatosan ellenőrzik mind a fejlesztők, mind pedig a tartalomgyártók. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás