promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hackerek támadhatták meg az amerikai kormányt szervereit
Borítókép:  NICOLAS ASFOURI / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem elég, hogy közelednek az amerikai választások, és egyre feszültebb a hangulat az egész országban. Eközben úgy néz ki, hogy orosz hackertámadás érte a kormány szervereit.

A főként kibergbiztonsággal foglalkozó Dragos szervezet találhatott bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy orosz hackercsoport állhatott az amerikai kormány szerveinek feltörése mögött. A társaság jelentése szerint az APT28 csoport, ismertebb nevükön a Fancy Bear áll a támadás mögött.  

A Fancy Bear még májusban hajhatott végre támadásokat, amit akkor az FBI is jelzett. A jelentésből az is kiderült, hogy már IP-címeket is találtak, amik gyanúsan utalhatnak a támadás indítóira.  

A hackerek állítólag megszerezték néhány felhasználót jelszavát, és belépő kódjait, amivel zsarolóvírust telepítettek a gépekre, hogy az azokon tárolt adatokhoz jussanak.  

Ha ez valóban így van, az aggasztó lehet a jövőben az amerikai kormány számára, hiszen olyan információk kerülhetnek napvilágra, amelyeket korábban hosszú-hosszú időre titkosítottak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás