promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erős PC-t kínált olcsón nyitási akciónak az ALDI, káosz lett belőle
Borítókép:  ALDI/Facebook
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A német hipermarketnek túlságosan bejött a nyitási akciónak kínált PC-erőmű, csak hát túl hamar elfogyott.

Az ALDI igyekezett erősen reklámozni az átalakított váci üzletét, és csábító újranyitási árakkal ösztönözte a vásárlókat, hogy térjenek be az üzletbe. A legnagyobb dobás egy MEDION AKOYA P67065 névre keresztelt konfiguráció volt, amit brutális gamer PC-nek nem szabad kikiáltani, de egy kezdőszintűnek, vagy amolyan középkategóriásnak igen.

A gépben Intel Core i5-9400 Processzor van, NVIDIA GeForce GTX 1660 videókártya, 16 GB DDR4-es 2 ezer 666 Mhz-es memória, és egy 1 TB-os PCIe SSD. A Windows 10 persze ingyen jár hozzá, de hát az tényleg másodlagos szempont.

A konfiguráció 300 ezer forintért kapható az AlDI üzleteiben. A nagyobb kockák ezen most biztos felröhögtek, mert tudják, hogy ebből a pénzből jóval komolyabb rendszert lehet összerakni. Az ember életébe ugyanúgy kell megbízható számítógép boltos, mint például megbízható orvos, vagy ügyvéd. Ha őt bízzuk meg, biztosan jobb PC-t kapunk. A 150 ezer forint azonban méltányos garanciával együtt egy ilyen konfigurációért.

Szóval az ALDI behirdette, hogy egy igazán erős számítógépet kapunk féláron. Erre nem csak a Vácon élők kapták fel a fejüket, hanem az országban elég sokan. A nyitás előtt már rengetegen álltak a boltnál. A hipermarket kikötötte, hogy a gépből háztartási mennyiséget lehet hazavinni, de akadt olyan vásárló, aki öt géppel távozott. Azzal már egy irodát is be lehet rendezni, szóval nem igazán érdekelt senkit, mit takar a „háztartási mennyiség”.

A Facebookon rengetegen csalódottságukat fejezték ki, és mérgesek voltak a hipermarketre:

„Tisztelt Aldi! Kérem magyarázzák el, miként lehetséges, hogy a nyitás fő attrakciójaként reklámozott számítógép nem hogy a nap végéig nem volt kapható, hanem 15 perccel (!!) a nyitás után sem! Nem szoktam szidni senkit, ha egy kedvezményes termékről lecsúszok, nem szoktam könyökölni mindenféle »kihagyhatatlan« ajánlatokért, de a korrektséget elvárnám! Nehezen tudok jóhiszemű alulkészletezettséget feltételezni egy számtalan üzlettel rendelkező és számtalan akció leszervezésén túllévő gigacég esetében. Önök gyakorlatilag egy keresleti arányokat tekintve »nem létező« termékkel reklámoztak és csalogatták az embereket, a vásárlóik idejével és pénzével játszadozva”

– írta egy kommentelő, és mások is megerősítették, hogy akadt olyan vásárló, aki öt darab számítógépet tolt ki a bevásárlókocsiban.

Aki azon gondolkodna, hogy mondjuk 200 ezerért még így is megéri megvenni a masinát interneten, az tényleg jobban jár, ha saját maga állít össze egy számítógépet, akár minőségi használt elemekből. Bízzunk meg valaki olyat, aki ért hozzá, és ettől nagyobb teljesítményű konfigurációt tudunk kicsikarni ugyanebben az árfekvésben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás