Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tizenéves magyar kutató dolgozhatott a bécsi orvosi egyetemen

Tizenéves magyar kutató dolgozhatott a bécsi orvosi egyetemen

Tech & Tudomány

Tizenéves magyar kutató dolgozhatott a bécsi orvosi egyetemen

Tech & Tudomány

HZS 09:09

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik első helyezettje, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákja, Ecsedi Boglárka abban a megtiszteltetésben részesült, hogy hat hétig részt vehetett a Bécsi Orvostudományi Egyetemen folyó tudományos projekt kutatómunkájában.

A fiatal hölgy a meghívást a

Visszaáramlások detektálása (időben és térben gyorsan változó veszélyes természeti jelenségek, melyek tengerpartok mentén alakulnak ki)  tanulóalgoritmus használatával – mély neurális hálók és mesterséges intelligencia a számítástechnikai képelemzésben című projektjével érdemelte ki. 

A Magyar Innovációs Szövetség közleményéből kiderül, Ecsedi Boglárka annak a kutatócsoportnak a munkájába leshetett bele, amely azon dolgozik, hogy olyan szoftvertechnológiai megoldásokat nyújtsanak a modern orvoslásnak, amely a jövőben kiválthatja a biopsziával járó adatgyűjtési és -elemzési eljárásokat orvosi képalkotás és gépi tanulás segítségével tumorgyanú esetén. 

A fiatal magyar tehetség élményeiről, munkájáról a világ vezető tudomány-kommunikációs versenyén, a FameLab magyarországi döntőjén fog előadást tartani szeptember 16-án.

Borítókép: youtube.com