promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tizenéves magyar kutató dolgozhatott a bécsi orvosi egyetemen
Borítókép:  youtube.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egyik első helyezettje, a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákja, Ecsedi Boglárka abban a megtiszteltetésben részesült, hogy hat hétig részt vehetett a Bécsi Orvostudományi Egyetemen folyó tudományos projekt kutatómunkájában.

A fiatal hölgy a meghívást a

Visszaáramlások detektálása (időben és térben gyorsan változó veszélyes természeti jelenségek, melyek tengerpartok mentén alakulnak ki)  tanulóalgoritmus használatával – mély neurális hálók és mesterséges intelligencia a számítástechnikai képelemzésben című projektjével érdemelte ki. 

A Magyar Innovációs Szövetség közleményéből kiderül, Ecsedi Boglárka annak a kutatócsoportnak a munkájába leshetett bele, amely azon dolgozik, hogy olyan szoftvertechnológiai megoldásokat nyújtsanak a modern orvoslásnak, amely a jövőben kiválthatja a biopsziával járó adatgyűjtési és -elemzési eljárásokat orvosi képalkotás és gépi tanulás segítségével tumorgyanú esetén. 

A fiatal magyar tehetség élményeiről, munkájáról a világ vezető tudomány-kommunikációs versenyén, a FameLab magyarországi döntőjén fog előadást tartani szeptember 16-án.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás