Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Óriási csápos szörnyet mosott partra a tenger, azonnal megölt egy romantikus sétát – videó

Óriási csápos szörnyet mosott partra a tenger, azonnal megölt egy romantikus sétát – videó

Tech & Tudomány

Óriási csápos szörnyet mosott partra a tenger, azonnal megölt egy romantikus sétát – videó

Tech & Tudomány

CST 09:39

Egy meglehetősen ritka, de óriási lényt sodortak partra a hullámok a dél-afrikai tengerparton, sokkolva az arra járókat.

Adele Grosse és férje, csak egy könnyed romantikus sétára indultak. A romantika gyilkosa a magatehetetlen, partra vetett hatalmas tintahal lett. 

Őszintén szólva, fenséges őskori állatnak tűnt

– vélekedett a találkozás után Grosse a lábasfejűről. Legelső reakciójával segíteni szeretett volna az ámulatba ejtő, ám akkor már halott teremtményen. Grosse elmondása alapján a tintahal testén nem voltak olyan külső sérülésekre utaló jelek, melyekből következtetni lehetett volna a szomorú végkimenetelre.

De nem csak ő találkozott a hatalmas teremtménnyel.

Egy másik szemtanú, Richard Davies szerint a tintahal még életben volt, ám az nem kérdéses, hogy haldoklott. Richard megpróbálta a tetemes monstrumot visszahúzni a vízbe, ám nem járt sikerrel.

A tetem a Britannia-öbölben, a Golden Mile strandon tárult a közönség elé, Fokvárostól mintegy 150 km-re északnyugatra. A becslések szerint a súlya 200 és 300 kg között mozgott. Az állat hosszúságát körülbelül négy méterre saccolták. Korát tekintve igen fiatal, mindössze két éves lehetett.

A méretei azonban egyáltalán nem kiemelkedők. A tudósok ugyanis azt gondolják, hogy egy óriás tintahal akár a 18 méteres hosszúságot is képes meghaladni.

A peches tintahal tetemet végül Wayne Florence, a Dél-Afrikai Iziko Múzeum kurátora elszállíttatta, majd lefagyasztatta. A jégbe zárt lábasfejűt holttestét a továbbiakban tudományos célokra használják majd.