Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tényleg ufót láttak Nyíregyháza közelében? – szakértő válaszol

Tényleg ufót láttak Nyíregyháza közelében? – szakértő válaszol

Tech & Tudomány

Tényleg ufót láttak Nyíregyháza közelében? – szakértő válaszol

Tech & Tudomány

HZS 14:50

Szokatlan égi jelenség videóztak le Nyíregyháza közelében. Egy szakértő elmondta véleményét arról, hogy ufót láttak-e az úriemberek.

Először a Bors számolt be arról a videóról, amit egyébként a Nyíregyen Hallottam Facebook csoportba is felöltöttek. A felvételen az látható, hogy két úriember az autójában ülve a nagy vihar közepette megörökít egy élesen, már-már vakítóan villódzó fényt. Miközben figyelik a történéseket, hüledezve próbálják kitalálni, mit is látnak.

„Mi a rák volt ez, te?”

– vetette fel egyikük saját stílusban az esetet tisztázó fontos, tudományos jellegű kérdést.

A jelenség értelmezésére a NOOL.hu felkérte a kazári származású Miskolci Lászlót, aki úgy vélte a felvétel megtekintése után, hogy a videó nem hamisítvány.

„Az ufót teljesen elvetném. Bár már a megnevezés is helytelen, mivel semmilyen repülő objektumot nem látunk a felvételen, csak fényjelenséget. Én a gömbvillámot kizárom a megoldások közül, annak nincs ekkora fényereje. Érdekességként megjegyezném, hogy az elmúlt hetek viharai közben Budapestről és Egerből is jelentettek gömbvillám észlelést. Sajnos ezeket nem sikerült felvenni, ugyanis 2-3 másodpercnyi élettartamúak voltak, így a térfigyelő kamerákon sem látszanak; azok ugyanis nem rögzítenek annyi képkockát, hogy egy ilyen rövid élettartamú jelenség látszódjon rajtuk”

– fogalmazott Miskolci a portálnak.

Borítókép: KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP