promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyszerű dolgot jelentett be a budapesti állatkert
Borítókép:  Wikipédia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A budapesti állatkert két héttel ezelőtti újranyitása bizonyos megelőző intézkedések mellett történt, de ezek közül többet péntektől megszüntet az intézmény vezetése. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az állatkerti jegypénztáraknál is. Így – a csoportos és intézményi jegyeket kivéve – az összes jegytípus és fizetési lehetőség újra elérhető lesz, ugyanúgy, mint a járvány előtti időkben. A beltéri bemutatóhelyek megnyitására azonban még egy kicsit várni kell.

A Fővárosi Állat- és Növénykert június 5-e, péntektől megszünteti és feloldja a bő hét héttel ezelőtti újranyitáskor életbe léptetett rendkívüli megelőző intézkedések jó részét. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az Állatkert jegypénztárainál is.

Így a korábban elérhető jegytípusok és fizetési módok is mind újra igénybe vehetők lesznek, ugyanúgy, mint a járvánnyal kapcsolatos rendkívüli veszélyhelyzet kihirdetése előtti időkben. Többek között újra lehet majd SZÉP kártyával is fizetni. Az egyedüli kivételt a csoportos és intézményi jegyek jelentik, hiszen csoportos látogatásra, és így csoportos kedvezmények igénybevételére egyelőre még nem lesz mód.

Bár a pénztárak újbóli megnyitása azt jelenti, hogy a látogatók ismét több lehetőség közül választhatják ki a számukra leginkább kényelmes jegyváltási módot, az Állatkert azt javasolja, hogy aki teheti, ezután is fontolja meg az internetes jegyvásárlást.

A beltéri bemutatóhelyeket, állatházakat, illetve a Holnemvolt Vár nevű bemutató zónát egyelőre még nem nyitják meg a látogatók előtt, de az Állatkert reméli, hogy hamarosan erre is lehetőség lesz. Egy ideig még szünetelnek a látványetetések, állattréningek, és más, a közönséget egy időben egy helyre koncentráló programok is.

Az Állatkert továbbra is javasolja a szájmaszk viselését, a gyakori és alapos kézmosást, és arra kéri látogatóit, hogy az állatkerti állatokat semmivel, még zoo csemegével se etessék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás