promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismerd meg Moxie-t, a tanulást segítő, kedves robotot
Borítókép:  therobotreport.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kaliforniai székhelyű startup, az Embodied és Yves Béhar, svéd dizájner egy tanulást és a gyerek érzelmi fejlődését elősegítő robotot fejlesztett ki. 

A kaliforniai székhelyű startup, az Embodied bejelentette, hogy Yves Béhar, svéd dizájner közreműködésével hamarosan piacra dob egy általa fejlesztett új, gyermekek számára készült robotot. A Moxie névre keresztelt darabot úgy alkották meg, hogy képes legyen hallgatni, érzelmet felismerni, interakcióba lépni, társalogni 5 és 10 év közötti gyerekekkel – olvasható a Businnes Insideren. Az Embodied célja, hogy a robot fejlesztésével támogassa a fiatalok érzelmi és kognitív fejlődését, egyúttal segítse tanulási folyamatukat. 

Egy hétköznapi beszélgetés során Moxie – mesterséges intelligenciájának köszönhetően – képes feldolgozni a hallottakat és válaszolni is. Tartja a szemkontaktust, egyúttal a helyzethez illő arckifejezéssel reagál. Minden hétre különböző témákkal készül a gyermek számára, úgymint barátság vagy empátia, de megtanítja a gyermeket olyan alapvető dolgokra, mint az olvasás vagy épp a rajzolás. 

Moxie arra is képes, hogy felismerjen helyeket, embereket, rajzokat, könyveket – egy idő után a gyerekre szabja a tartalmakat, célokat. A robot összesen 1560 dollárba kerül, amely tartalmazza a robot és a hozzá szükséges alkalmazás árát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás