promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bámulatos fotó: a zsákmány lenyomja a vérszomjas vadászt? Impala a gepárd ellen
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét kiválasztották a legjobb természetfotókat a Kalifornia Tudományos Akadémiai versenyén. Az egyik legjobb kép, ahol úgy tűnik, hogy a potenciális áldozat, egy impala végez támadójával, a világ leggyorsabb szárazföldi állatával, a gepárddal.

A verseny kiírói olyan fotókat szerettek volna látni, ahol kiviláglik a természet sokszínűsége, a sokszínű flóra és fauna, és amelyek úgy ragadják meg a képzeletünket, hogy felkeltsék a figyelmet arra is, mindezt a nagyszerű dolgot óvnunk és védenünk kell.

A fotók eredetileg a bioGraphic magazinban jelentek meg, nemrégiben pedig a Boredpanda közölt belőlük egy nagyobb adagot.

A nagydíjat Andy Parkinson fotója kapta, amely egy mezei nyulat ábrázol, ahogy éppen meghúzza magát egy téli vihar közepette. Szenzációs felvétel, hiszen a kitartó fotós még azt is megörökítette, ahogy a jégszilánkok behálozzák a kis élőlény teljes bundáját. A hegyi mezei nyúl amúgy a Brit-szigetek egyetlen őshonos nyúlfaja, számuk azonban a vadászat miatt nagyon megcsappant az elmúlt években.

Fotó: Bigpicturecompetition.org

A Szárazföldi vadállatok kategóriában nyertes kép az egyik legérdekesebb (borítókép). Yi Liu éppen egy furcsa vadászatot örökített meg, amikor egy gepárd, amely akár 95 kilométer/órás sebességre is fel tud gyorsulni, megpróbálta becserkészni az áldozatát, egy impalát, de megbotlott egy kőben, és elvetődött. A kép éppen ezt a pillanatot örökítette meg.

A Vízi élet kategóriában nyertes fotó Lorenzo Mittigia alkotása. A művész saját bevállasa szerint egy naplementét szeretett volna lencsevégre kapni egy barlang bejáratából, amikor egy zöld leguán beúszott a kamerája elé. A kis élőlény megakadályozta, hogy egy jó természetfotó készüljön, de segített abban, hogy egy szenzációs felvétel születhessen.

Fotó: Bigpicturecompetition.org

További fotókért keressétek fel a Boredpandát vagy a verseny hivatalos oldalát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás