Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fél éven belül elkészül a koronavírus elleni vakcina egy brit tudós szerint

Fél éven belül elkészül a koronavírus elleni vakcina egy brit tudós szerint

Tech & Tudomány

Fél éven belül elkészül a koronavírus elleni vakcina egy brit tudós szerint

Tech & Tudomány

Baranyecz János 12:42

Az egyik vezető brit tudós szerint szeptemberre már elkészülhet a vírus ellenszere, ha minden jól megy.

A Kínában található Vuhanból indult, és már rohamosan terjedő koronavírus-járvány már szinte az egész világon komoly gondot jelent, és Magyarországon is egyre több a megbetegedések, illetve a halálesetek száma, így szinte gyökerestül változtatta meg az emberek hétköznapjait.

Rengeteg helyen kutatják ebben a pillanatban is a vírus ellen bevethető fegyvereket, és több reményteli információt is megosztottak már a lakossággal a szakemberek. Most a Bloomberg értesülései szerint egy Sarah Gilbert nevű vezető brit tudós árult el igazán remek híreket a gyógymóddal kapcsolatban.

Azt állítja, hogy ha minden jól megy, akkor szeptemberre elkészülhet a koronavírus ellenszere, és ebben jelenleg 80%-ban biztos.

Két héten belül elkezdik az emberkísérleteket, és mivel általában 12-18 hónap, amíg elkészül egy ilyen szer, ezért gyorsított eljárást alkalmaznak, és jóval hamarabb készülnek fel a következő lépésekre, hogy minél előbb el tudják látni a fertőzött lakosságot. Ez persze rengeteg tényezőn múlik, de ő teljes mértékben bizakodik, és úgy látja, hogy minden esély megvan a sikerre, és hamarosan véget fog érni ez a rémálom.

Borítókép: Illusztráció / Photo by Ani Kolleshi on Unsplash

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria