promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jégszerű kék anyag zuhant egy házra, mikor kiderült, hogy mi az, mindenki lesokkolt
Borítókép:  Itv.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan azt hitték, hogy földönkívüli anyaggal van dolguk. A magyarázat ennél sokkal egyszerűbb, és sokkal földibb. De azért eléggé megdöbbentő.

Szerte a neten olvashatók olyan beszámolók, amelyek arról számolnak be, hogy furcsa, jégszerű kék anyagot találtak a kertjükben, házukban az emberek, mikor hozzányúltak, hideget éreztek. És persze kétségbeestek, mivel nem tudták, hogy mi tartanak a kezükben.

Az internet előtti világban pedig még inkább kétségbeestek, mivel nagyon lassan kaphattak csak választ a kérdéseikre, volt, hogy csak laboratóriumi vizsgálatok után.

Az egyik leghíresebb magyar esetről a Szeretgom portál számolt be még 2016-ban.

Mint írják,

1979. szeptember 9-én a Besze János utca 15. szám alatti házra ismeretlen eredetű, jégszerű anyag zuhant, felrobbant, majd zöldes-kék színű, foszforeszkálós törmelékkel árasztotta el a környéket. A rendőrség rövid kutakodás után lezárta a nyomozást, az eredményt pedig hamarjában titkosították – mondta el az újságnak Halász Zoltánné, az egykori kárvallott.

A mintákat később bevizsgálták, a szakvélemény szerint a bepárlás után az anyag erősen vizeletszagot árasztott. 

És hogy miért volt kék?

2008-ban a briteknél, Londonban történt egy hasonló égi-földi jelenség, amelynél majdnem tragédiát okozott a lehulló anyag, de az éppen hazatérő anyát és hathónapos gyermekét végül szerencsére elkerülte a becsapódás. Azonban szóbeszédek tucatjai számolnak be halálos kimenetelű balesetekről is, korábban az interneten keringett egy fénykép, amelyen egy fagyott vizeletrúddal átszúrt test látható.

Később azonban sokan cáfolták, hogy valódi lenne, majd rövid időn belül kiderült, hogy a fotó egyértelmű hamisítvány.

A számtalan eset ellenére a „kék jég”-hullás meglehetősen ritka jelenség, akkor kerül rá sor, amikor a repülőgép mellékhelysége a rossz tömítés miatt szivárogni kezd, és a kiáramló anyag a gép külső részére tapad, majd megfagy. A tömbösödés hatására pedig a jég leválik a repülőről és a darabok a földre hullanak.

Tehát igazából vizelet hullik ilyenkor az égből, megspékelve egy kis fertőtlenítőszerrrel.

Érdekelnek még hasonló tartalmak?

Világűr, makrokozmosz? Mi jön az égből? Földönkívüliek? Apokalipszis?

Iratkozz fel, és tudd meg időben, mi történik felettünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás