promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyobb eséllyel kaphatják el a koronavírust azok, akik füveznek
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Amritanshu Sikdar on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy professzor azt állítja, hogy a járvány idején sokkal nagyobb veszélyben vannak a dohányosok és a kannabisz fogyasztók is, és azt is elárulta, hogy miért.

A koronavírus-járvány szinte az egész világon nagy gondot okoz, és már Magyarországon is rengeteg ember betegedett meg. A kormány tájékoztatása szerint az idős emberek vannak a legnagyobb veszélyben, de közben kiderült, hogy nem csupán nekik kell aggódniuk az egészségükért és az életükért.

A Mirror írása alapján már voltak olyan kutatások, amik megállapították, hogy kifejezetten a dohányosokra is komoly veszélyt jelent a COVID-19, hiszen a dohányzás jelentősen csökkenti a tüdő immunfunkcióit. Most azt mondják a szakértők, hogy a kannabisz fogyasztás, vagyis a „füvezés” is ebbe a kategóriába tartozik. A UCSF Központ professzora, Dr. Stanton Glantz ezt mondta a témával kapcsolatban:

„Ha összehasonlítjuk a kannabisz és a dohány füstjét, rájövünk, hogy nem igazán különböznek. Az egyikben THC van nikotin helyett, de az immunszupresszív hatások túlnyomórészt nem a nikotin miatt vannak.”

Igaz, hogy állítása szerint még nincs elég adat a kannabisz és a koronavírus összefüggéseiről, de szerinte akik dohányoznak, vagy passzívan dohányoznak, azoknak gyengébb az immunrendszerük, emiatt pedig hamarabb, és súlyosabban érheti őket a megbetegedés. A professzor még azt is hozzá tette, hogy aki le szeretne leszokni a dohányzásról, az megtalálta a tökéletes pillanatot hozzá, hiszen így csökkenthető a kockázat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás