Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Belerokkanhat az internet, ha nem kezdjük el okosabban használni

Belerokkanhat az internet, ha nem kezdjük el okosabban használni

Tech & Tudomány

Belerokkanhat az internet, ha nem kezdjük el okosabban használni

Tech & Tudomány

Toronicza Péter - 2020.03.20. 09:39

Az Európai Unió már a streamingszolgáltatókhoz fordult.

Thierry Breton, az Európai Bizottság digitális politikával foglalkozó biztosa jelezte, hogy egyre leterheltebb a világháló, de szerintem sok otthon ülő is tapasztalhatott némi kihagyást, lassulást. A koronavírus-járvány miatt rengetegen dolgoznak otthonról, a karanténban lévők lehet éppen sorozatoznak, a tanítást webkamerákon keresztül végzik, szóval így a nappali órákban is akkora a leterheltség, ami nem megszokott.

A hálózataink csak az esti kiugró forgalomhoz vannak igazítva, ezért is érezhetnek sokan lassulást olykor. Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője is jelezte, hogy tapasztalt fennakadásokat bizonyos funkcióiknál a túlterheltség miatt. Ezért is fordulhat elő olyan, hogy egy élő videóbejelentkezés például nem lesz tökéletes.

Thierry Breton elsősorban a Netflixel kommunikált, de a YouTuben-nak is jelezte az aggodalmait. Az elsőnél megértő fülekre talált, mivel a streamingóriás is nagyon jól tudja, hogy ezekből gondok lehetnek.

A Netflix már jelezte is, hogy támogatják a kezdeményezést, és igyekeznek a hálózati leterheltséghez igazítani a streamek minőségét. Szóval, ne háborodjunk fel, ha éppen nem HD-ban tudjuk követni a kedvenc sorozatunkat, inkább örüljünk annak, hogy egyáltalán nézhetjük.

YouTube-on is igazítsuk a minőséget 480p-hez. Ha nem muszáj a látvány miatt HD-ban nézni valamit, akkor kíméljük a netet, ami ugyanúgy leállhat, mint bármi más a világon.

Borítókép: Netflix