promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét felsült Elon Musk: századmásodperceken múlt a tragédia – videó
Borítókép:  Elon Musk / northfoto.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Korunk egyik legnagyobb zsenijének, Elon Musknak nem igazán akarnak mostanában összejönni a dolgok, de ő szerencsére sosem adja fel.

A 48 éves Elon Musk egy igazi innovátor, akinek eltökélt szándéka, hogy többek között jobb, gyorsabb internettel lássa el az embereket, akiket később egyenesen a Marsig repít majd az űrhajóival.

Az őrültségnek hangzó ötletei mellett például a Tesla autókat is neki köszönhetjük, viszont az utóbbi időszakban nem éppen úgy sültek el az általa kitalált dolgok, ahogy kellett volna, és elég sok ciki esemény köthető a nevéhez.

Tavaly év végén a Starship MK-1-es űrhajója robbant fel a tesztelés során, majd a Cybertruck nevű jármű bemutatóján derült ki a közönség szeme láttára, hogy a benne lévő, legendásan törhetetlen üveg igazából mégse olyan törhetetlen. A kellemetlen táncáról az egyik Tesla eseményen pedig ne is beszéljünk.

Ezt a szerencsétlen időszakot törte meg a hír, hogy a párja, Grimes terhes, most viszont a DailyMail információi szerint megint olyan dolog történt, ami visszavetheti Elon Musk önbizalmát.

A SpaceX 60 darab Starlink szatellittel a fedélzetén akarta felküldeni vasárnap reggel a Falcon 9 nevű rakétát, de a visszaszámlálás utolsó századmásodperceiben leállt a kilövés, ugyanis a biztonsági rendszer hibát észlelt.

A helyszínen, és az interneten követő közönség ugyanúgy meglepődött, mint maga Elon Musk, szóval ez nem volt éppen egy dicsőséges pillanat a SpaceX életében. Még szerencse, hogy nem történt tragédia, és még időben közbelépett a rendszer.

De természetesen nem adták fel, és március 18-án megismételték az eseményt, ami ekkor viszont már sikerrel zárult, így végre valami úgy sült el, ahogy azt a világhírű zseni szerette volna.

Ezzel a következő fázisába lépett a Starlink, ami azzal a céllal született, hogy több ezer szatellit legyen a Föld körül, amik világszerte olcsó, és minőségi internetet biztosítanak az emberek számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás