Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

MIDO: az óra, amely mindig boldog időket mutat

MIDO: az óra, amely mindig boldog időket mutat

Tech & Tudomány

MIDO: az óra, amely mindig boldog időket mutat

Tech & Tudomány

Helmeczi Benjamin - 2020.01.12. 15:15

Több mint 100 éves fennállása alatt a MIDO nemcsak az egyik leghíresebb svájci óra márkanév lett, de a valódi dizájn jelképe is.

A MIDO, mint márkanév,

a spanyol „yo mido” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „mérem”.

A MIDO az elmúlt 101 évben a legmagasabb technikai újításokra, a kiváló minőségre és a minőségi alapanyagok felhasználásra alapozva egyedülálló márkanév lett, magának a svájci mechanikus óragyártásnak a globális referenciaértéke.

A MIDO története egészen 1918. november 11-ig nyúlik vissza, mikor Georges Schaeren megalapította a Mido G. Schaeren & Co. AG óra gyártó vállalatot Solothurn-ban. A márka az 1920-as években gyorsan elérte népszerűségét a rendkívül elegáns, zománcozott formájú és modern pántokkal rendelkező női, és a vizuálisan vonzó férfi óráival, de az autópiacon is kitaposta magának az saját ösvényét,

a Bugatti, a Fiat, a Ford és az Excelsior számára készített modelleket.

Az 1930-as években a MIDO ráállt az akkor még ritkaságszámba menő vízzáró órákra, amely később Aquadura néven híresült el. Néhány év múlva került piacra a teljesen vízzáró MIDO Multifort, ami mindemellett antimágneses és ütésálló is volt. Ez egy fontos mérföldkő volt a vállalat életében, hiszen a Multifortnál mutatkozott be a MIDO filozófiája, ami mellett a mai napig kitart:

egyedi kivitelezés, nagy ellenálló képesség, és funkcionális használat.

1959-ben a MIDO egy lépéssel közelebb került legnagyobb céljához, hiszen létrehozta a MIDO Ocean Star-t, ami az első rendkívül hosszú élettartamú óra volt. A hetvenes évek végére a MIDO a második helyre került a svájci óraiparban, és azóta is ez a márka jelképezi a valódi designt.

Borítókép: MIDO

Legolvasottabb hírek