Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A rettegett maffiavezér miatt tudjuk, hogy mikor jár le a tej szavatossági ideje – videó

A rettegett maffiavezér miatt tudjuk, hogy mikor jár le a tej szavatossági ideje – videó

Tech & Tudomány

A rettegett maffiavezér miatt tudjuk, hogy mikor jár le a tej szavatossági ideje – videó

Tech & Tudomány

CST - 2019.12.01. 17:17

Nem mellesleg rengeteg pénzt szakított az akcióból.

Az előző század elején az USÁ-ban tejeskocsikkal szállították házhoz a tejet, de ebben az időszakban még nem volt a háztartások szerves része a hűtőszekrény, így a legtöbbször az ital megromlott, ha nem fogyasztották el gyorsan. Ráadásul ebben a korszakban még nem voltak rányomtatva a termékekre a szavatosságot jelző dátumok. A tej lejártáról vagy a színe vagy az íze árulkodott, de néha még ezek sem, így könnyen megesett, hogy az ember egy korsó tej elfogyasztása után kínzó hasfájással találta magát a kórházban.

 

A hírhedt maffiavezér, Al Capone egyik emberével is ez történt, aztán csakhamar kiderült, hogy a romlott tej volt a hibás. A főnök viszont azonnal üzleti lehetőséget látott a szerencsétlen események mögött. Ráadásul az is tudvalevő volt, hogy a szesztilalom hamarosan véget ér, és Al Caponénak kicsit megcsappan majd a legnagyobb bevételi forrása.

Vásárolt egy tejüzemet, majd a chicagói önkormányzatnál elkezdett azért lobbizni, hogy kötelező legyen rátenni a tejesüvegre a lejárati dátumot.

Főleg azért, mivel csak neki volt olyan gépe a városban, ami üvegre tudott nyomtatni. 

A biznisz azonnal beindult, Al Capone ismét hatalmasat szakított, azonban pár hónap múlva adócsalással vádolták meg, majd lecsukták. Az üzletet testvére vette át, aki üdítőitalok forgalmazásával is elkezdett foglalkozni, soha nem látott magasságokba emelve a Capone famíliát.

Borítókép: Youtube

Legolvasottabb hírek