promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk bakija úgy néz ki nem vetette vissza a Teslát
Borítókép:  FREDERIC J. BROWN / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Tesla Cybertruck üvege nem volt törhetetlen, de ettől még elég szépen beindult az előrendelés.

Elon Musk és csapata nem olyan rég mutatta be Tesla Cybertruck nevezetű monstrumot. Az autót főleg az amerikai piacra szánják, ami tele van benzinfaló pickup-okkal. Az elektromos változat alapmodellje 39 ezer 900 dollárba kerül, és 400 kilométert tud megtenni 3,4 tonnával a hátán. Ahogy nő az ár, úgy egyértelműen nő a hatótáv és a teherbírás is.

A hétvége jó és rossz dolgot is hozott Elon Muska számára. Az első az volt, hogy hatalmasat bakiztak a Cybertruck bemutatóján, ahol bemutatták az autó törhetetlen üvegét.

A Tesla dizájnigazgatója, Franz von Holzhausen úgy akarta ezt prezentálni, hogy nekivágott egy fémgolyót, de az üveg azonban betört. Musk utána poénkodott, hogy biztosan túl erősen dobta, és megkérte, hogy vágja neki még egyszer. Csak hát a következő üveg is betört, így ment a fejvakarás. Az üveget állítólag még úgy is tesztelték, hogy egy mosdókagylót dobtak hozzá, és akkor semmi baja nem lett. Ezt leszámítva a bemutató többi része teljesen rendben ment.

 

A baki hatására 6,1 százalékot zuhantak a Tesla részvényei. Ez a Forbes számítása szerint 768 millió dollárt jelent, azonban nem kell pánikba esni a cégnél, mert hiába a betört üveg, az bőven kiküszöbölhető a gyártásig, míg az autó többi paramétere beindította a vásárlók kedvét.

Hivatalosan Musk is megerősítette a Twitterén, hogy nagyjából 36 órával az előrendelések megkezdése óta 146 ezret foglaltak le a Tesla új modelljéből.

Sok a pletyka kering az interneten, hogy ennyit úgy se vesznek belőle, meg csak médiahack volt az egész üveg sztori, mert így többen figyeltek fel az autóra, és a többi, és a többi. Nem hiszem, hogy Musk szándékosan égetné be magát egy ilyen dologgal, kicsit öngyilkos hacknek tűnne, az előrendelésekben azonban kamuzhat a Tesla, hogy mentsék a menthetőt. Később kiderül minden, de egy valami kétségtelen: kocka külseje és az üveges baki ellenére a Cybertruck egy piszok jó pickup.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás