promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ egyik legnagyobb édesvízi hala még az embereket is felfalja – videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gigantikus méret masszív izomzattal, piszok gyorsaság egy laza lendülettel, koncentrált reflexek és agresszió, horrorfilmbe illő, ijesztő külső, megannyi domináns jellemző.

Ez a fenséges fenevad Afrika gyermeke. Megtalálható a Kongó folyóban, a Lualaba folyóban, a Tanganyika és az Upamba tóban is.

Étlapján bármi előfordulhat, a méretkülönbség nem számít. A krokodiloknak is simán nekimegy. Legszembetűnőbb fegyvere a veszedelmesen éles fogsora. A kés éles fogak, pontosan 32 darab, mind egy-egy horonyba illeszkednek, belemélyedve az állkapocsba.

Impozáns méretűre képesek megnőni, hosszuk akár a 2 métert is meghaladhatja, súlyuk pedig a 70 kilogrammot is elérheti. Sőt, túl is szárnyalhatja.

Afrika helyi törzsei mitikus jelentőséget tulajdonítanak neki. Több beszámoló is tanúbizonyságot tett arról, hogy a góliát tigrishal, ha lehetősége van rá, az embernek sem kegyelmez. Nem véletlen tehát, hogy a világ legnagyobb édesvízi vadhalaként emlegetik.

A góliát tigrishal horogra akadva is rendkívül veszélyes, hiszen kifárasztása embert próbáló feladat, és mivel rendkívül agresszív, jobb az elővigyázatosság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás