Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Örökre eltiltottak egy profi Fortnite-játékost

Örökre eltiltottak egy profi Fortnite-játékost

Tech & Tudomány

Örökre eltiltottak egy profi Fortnite-játékost

Tech & Tudomány

Toronicza Péter 21:21

A történet egyszerű: nyilvánosan csalt.

Arról kár vitatkozni, hogy az elektronikus sport, vagyis e-sport mennyire elismert jelenleg, ugyanis nagyon. Akad olyan szülő, aki iskola helyett hagyja, hogy a gyereke inkább játsszon, mivel olyan szinten hozza a pénzt, mintha egy nagycsapatban focizna, vagy befutott énekes lenne.

A 17 éves Jarvis profi e-sport játékos, és az igen csak népszerű FaZe klánnak a tagja. Azonban óriási hibát követett el, amit a Fortnite-ot fejlesztő Epic Games nagyon szigorúan büntet, ez pedig a csalás.

A játékos feltett egy videót a YouTube-ra, amiben a Fortnite-tal játszik. Ezt már megszokhattuk tőle, azonban ebben azt prezentálja, hogy milyen aimbotot használni. Ez egy célzást segítő csalás, amivel sok troll meg tudja keseríteni a rendes gamerek életét. Ezt természetesen szigorúan tilos használni, és örök tiltással jár, ha az Epic rájön.

Jarvisnak hivatalos szerződése van, így érthetetlen is, hogy miért népszerűsíti a csalást, ráadásul videóban. Az anyagot egy idő után törölte, de akkor már az Epic fülébe jutott a dolog. Ezzel azt érte el, hogy hiába profi játékos, örökre eltiltották a Fortnite-tól.

A fiú elmondta, hogy versenyen sosem trükközne, és hatalmas hibát követett el. Ez az Epicet nem hatja meg, zéró tolerancia van náluk: aki csalást elősegítő szoftvert használ, az örökre repül.

Borítókép: Epic Games