promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az új, pokolian gyors Audi RS Q3 – galéria
Borítókép:  Audi
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Frissítették a közepes-kis szabadidőautót, a csúcsváltozat még erősebb lett.

Bár a Q3-as Audi már tavaly megkapta aktuális modellfrissítését, a csúcsváltozat csak most követte. Ez esetben is kétféle karosszéria közül lehet választani, a sima RS Q3 a már megszokott terepjáró forma, míg a Sportback kupés tetővonalat, csapott hátsó részt kapott.

Az új Audi maszk mellett az RS változatok már 400 lóerősek, a már ismert öthengeres csodás hangú motorból sikerült ezt kihozni. Ez  a növekedés több mint 33 lóerő pluszt jelent ez elődhöz képest, mégis egy tizeddel lassabb, csak 4,5 másodperc alatt gyorsul százra. A motor nyomatéka 480 Nm. Ekkora teljesítménynél az összkerékhajtás és a hétfokozatú duplakuplungos váltó is alapáras.

Az RS Q3 külseje még egy kicsit maszkulinabb lett, jól felismerhetőek rajta a márka sajátos jegyei, a két vastag kipufogóvég és a karakteres ledes lámpák. A többi Audi modellhez hasonlóan az RS jelöli a csúcsváltozatot, a valamivel visszafogottabb teljesítményű SQ3 még nem elérhető.

A magyar árak egyelőre nem ismertek. Németországban legalább 63 500 euróért (nagyjából 21 millió forint) lehet hozzájutni, aki gyors, akár már idén év végén megkaphatja.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás