Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A gép rommá csalta magát a Street Fighter 2-ben

A gép rommá csalta magát a Street Fighter 2-ben

Tech & Tudomány

A gép rommá csalta magát a Street Fighter 2-ben

Tech & Tudomány

Toronicza Péter - 2019.09.24. 21:30

Volt olyan érzésed, hogy csal a számítógép? Hát, jól érezted.

Bármilyen fura, de a Street Fighter 2 volt az első igazi világsztár verekedős játék. Ebben jelent meg először, hogy speciális karaktert választhattunk ki magunknak, akinek egyedi harci stílusa van.

A Street Fighter 2 1991-ben jelent meg, és csak 1992-ben követte az első Mortal Kombat. Ez ugyebár az egyediségével, és a véres kivégzésekkel rengeteg embert át tudott csábítani, de ettől még a Street Fighter 2 kultikus játék maradt, és rengetegen nyúzták.

Ha visszagondoltok, rengeteg olyan pont volt a játékban, amikor a gép érthetetlenül nyert. Nos, a válasz egyszerű: azért mert csalt. A mesterséges intelligencia olyan trükköket vetett be, hogy olykor bekapcsolta a sebezhetetlenséget, vagy kábulatból azonnal magához tért. Persze a leglátványosabb a szorítós jelenet, ami gyakorlatilag az egész életerőnket leszívja.

A „desk” csapata most egy videóban szedte össze, hogy az MI milyen pofátlanul csalt, ha éppen ahhoz volt kedve. Gondolom anno elég sok kontroller sínylette meg a játékosok dühét, de hát jogosan. Csaló MI!

Borítókép: Capcom