Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hány nap alatt jönne össze neked egy iPhone 11 Pro ára?

Hány nap alatt jönne össze neked egy iPhone 11 Pro ára?

Tech & Tudomány

Hány nap alatt jönne össze neked egy iPhone 11 Pro ára?

Tech & Tudomány

Toronicza Péter - 2019.09.19. 19:30

Becsapós, de azért mégis érdekes listát hozott nyilvánosságra a Picodi.

Az elemzőcég mindig izgalmas adatokat szokott közölni, és most azt számították ki, hogy egyes országokban mennyit kell dolgozni egy új Apple telefonért. Az iPhone 11 Pro 64 GB-os készülékét vették alapul, amiért hazánkban 399 990 forintért lehet majd hozzájutni.

A Picodinak Magyarországon az átlagfizetéseket nézve 35,1 nap jött ki. Úgy nézem valóban a KSH friss adatait vették alapul, de becsapósan bruttóban gondolkodtak. Ha a lista azt nézi, hogy mennyi idő alatt tudok hozzájutni a telefonhoz, akkor az lenne a logikus, hogy nettóban számolunk, vagyis azzal az összeggel, amit ténylegesen kézhez kapunk.

Érdekes, de a lényeg, hogy ha a bruttó 359 500 lenne a nettótok, akkor se jön ki a 35 nap, tehát jó sokáig kell gürizni egy iPhone 11 Pro 64 GB-os telefonért, és addig nem is szabad rezsit fizetni, meg enni semmit.

Szóval a listát tekintsük egy afféle útmutatásnak és érdekességnek. A svájci, amerikai, vagy luxemburgi átlagfizetésből azonban még számolhattak bruttóban is, akkor se halnak éhen az ott élők, ha a hónap végén megveszik az új iPhone-t.

Borítókép: Apple

Legolvasottabb hírek