promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly lehetőséget kapott a NASA-tól Brad Pitt – videó
Borítókép:  Yahoo
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Ki volt a jobb, George Clooney, vagy én?”

A héten kerül mozikba Brad Pitt új filmje, az Ad Astra – Út a csillagokba, amiről azt hallani, hogy nem az a fajta űrutazós film, amire az előzetesek alapján számítani lehet, ettől függetlenül egy emlékezetes művészfilm, amiben Pitt is jól teljesít.

Nick Hague űrhajós és a Nemzetközi Űrállomás legénységének többi tagja nemrég látták a filmet a pihenőidejükben. A NASA ezután egy olyan lehetőséget ajánlott fel Brad Pitt-nek, amit bolond lett volna, ha visszautasított volna. A filmsztár közel 20 perces interjúban faggathatta Nick Hague űrhajóst az űrállomáson folyó életről és a munkájáról. Pitt Washingtonból beszélt az űrállomással a NASA houstoni misszióirányítási központjának közvetítésével. A beszélgetést meg is hallgathatjátok teljes egészében. Érdemes, sok érdekességet meg lehet tudni belőle.

A beszélgetés során Brad Pitt arról érdeklődőött, hogy a filmben látott, a súlytalanság állapotának ábrázolásának szempontjából ki volt hitelesebb.

„Ki volt jobb, George Clooney, vagy én?”

Clooney ugyanis 2013-ban a Gravitáció című filmben szintén egy űrhajóst alakított Sandra Bullock oldalán.

„Abszolút jobb voltál”

– válaszolta nevetve Hague.

Bár a produkcióban nem szerepel a NASA, az űrkutatási hivatal felvételeket és technikai segítséget is nyújtott a film elkészítéséhez. A produkció előkészítésének fázisában pedig a forgatókönyvet is olvasták.

A NASA, amely a következő öt évben ismét szeretne embert küldeni a Holdra, gyakran működik közre szakértelmével az űrutazásról szóló filmekben. Korábban a Mentőexpedíció, a Csillagok között és a Gravitáció című filmeknek is rendelkezésére bocsátott felvételeket, hogy ezzel is ösztönözze az űrkutatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás