promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Percek alatt mozivá alakítható autókat dobna piacra a Ford
Borítókép:  Totalcar.hu
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az új szabadalommal kimaxolja az autógyár az autós szórakoztatást.

[[adv]]

Az autósmozi újbóli felvirágzása jöhet, bár ne a megszokott dolgokra gondoljunk, a hatalmas vászon előtt sorban egymás mellett és mögött álló kocsik hadára, a történetet megspékelték egy csavarral.

Nemrégiben új szabadalmat jegyeztetett be a Ford, az újítással pedig valóra válhatna a filmrajongók álma, és a kocsi pár perc alatt projektorrá alakíthatóvá válna. A szerkezetet a csomagtartóba építenék be

– írja a Totalcar. A filmekre éhes közönség pedig kényelmesen elhelyezkedhetne a természet lágy ölén, átadva magát a különleges moziélménynek.

A projektor elméletileg bármely függőleges felületre képes lesz majd vetíteni, így nekünk csak a megfelelő vetítővászonról kell majd gondoskodni, és már indulhat is a film. A technológiának természetesen vannak hátrányai is, többek között az, hogy használat közben a csomagtartónak végig nyitva kell lennie, másrészt pedig az ajtók állandó kinyitásával és becsukásával a projektor is sérülhet.

A Ford illetékesei azt is elmondták, hogy a szabadalmak bejelentése általános gyakorlat, és évente több százat is bejelentenek az illetékes hatóságoknál, hogy bevédjék magukat a konkurenciával szemben, így bármennyire is nagyszerűen hangzik az ötlet, a megvalósítására egyelőre nincs garancia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás