Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A tokiói olimpián robotok téblábolnak majd mindenhol – videó

A tokiói olimpián robotok téblábolnak majd mindenhol – videó

Tech & Tudomány

A tokiói olimpián robotok téblábolnak majd mindenhol – videó

Tech & Tudomány

Gaba 14:30

A Toyota gyártja azokat a robotokat, akik a jövő évi tokiói olimpián mindenben az önkéntesek és a szurkolók segítségére állnak majd. Most bemutatták őket. Videó!

Japánban bemutatták azokat a robotokat, akik a jövő évi nyári olimpia és a paralimpia idején fogják segíteni az önkéntesek munkáját. A Toyota gyártja a gépeket, s számos feladattal bízzák majd meg őket.

Ilyen lesz például a diszkoszok, gerelyek összegyűjtése az atlétikai versenyek idején, az olimpiai láng kezelése mágnes segítségével.

Egy-egy robot emberméretű lesz, beszélni nem fognak tudni, ám különböző részeiket tudják mozgatni, akár még útba is tudják igazítani az eltévedt szurkolókat a helyszíneken. Egyiküket a bemutatón úgy túráztatták, hogy az egyik mérnök a bemutatott kabalafigura kezét mozgatta, a T-HR3-as robot pedig ezt érzékelve utánozta a mozgásokat.

Egy másik pedig megdöntötte a vonatkozó Guiness-rekordot, ugyanis 2020-szor dobott kosárra a büntetővonalról anélkül, hogy hibázott volna.

Akad R2-D2-ra hasonlító gép is, aki a földről segít felszedni dolgokat, hogy megkönnyítse a fiatalok és idősek életét az olimpia idején.

Az összes robot emberi irányítás alatt fog állni.

Borítókép: AFP/Behrouz Mehri