Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A 600 milliós, elektromos Lotus láttán eláll az ember szava – videó

A 600 milliós, elektromos Lotus láttán eláll az ember szava – videó

Tech & Tudomány

A 600 milliós, elektromos Lotus láttán eláll az ember szava – videó

Tech & Tudomány

Gaba - 2019.07.19. 21:30

A Lotus Evija a világ legkönyebb sorozatgyártott autója lesz, ha elkészül 2020-ban. 2 000 lóerős motorjánál és 320 km/h-s végsebességénél csak az durvább, hogy ideális esetben 9 perc alatt lehet majd feltölteni az akksiját. Videó!

2020-ban kezdi el gyártani a Lotus legújabb elektromos autócsodáját, mely az Evija névre hallgat. Paramétereiból az e-mob.hu szemezgetett, amely kétségkívül lenyűgözőek, miképp a külseje is.

70 kW-os akucsomagot és négy motort használ az Evija, összesen 2 000 kW-os teljesítményre képes így, ami 402 km-es hatótávot engedélyez neki. Ez az átlagos e-autókhoz képest azért nem rossz, persze itt a legoptimálisabb gyári körülményekkel számol a gyártó.

Ennél is durvább, hogy a kocsi 800 kW-os töltést tud fogadni, amivel 9 perc alatt lehet teljesen felölteni az akksit. Bődületes, persze ez is csak az ideális körülmények esetén áll fenn.

Az erejével és a sebességével nehéz versenyre kelni: 2 000 lóerős motor hajtja, 1 700 Nm forgatónyomatékkal. Kevesebb mint 3 másodperc alatt már száz km/h-nál járunk, ha padlógázzal indítunk. A végsebessége 320 km/h.

Mindezt tetézi a súlya: 1680 kg, vagyis ez lesz a világ legkönnyebb sorozatgyártott e-autója. A Le Mans-i 24 órás autóversenyen induló kocsik mintájára szénszálas karosszéria adja a kocsi alapját.

Az ára 2,1 millió dollárról indul, ami átszámítva nagyjából 600 millió forint. Ennek megfelelően első körben százharminc darabot gyárt le a Lotus belőle.

Borítókép: motorauthority.com

Legolvasottabb hírek