promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ufóhívők seregei törnének be a híres és hírhedt 51-es körzetbe
Borítókép:  illusztráció. Forrás: AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Facebookon meghirdettek egy eseményt, amelyhez már olyan híresség is csatlakoztak, mint Chris Hemsworth és Elon Musk.

Az 51-es körzet egy amerikai katonai bázis beceneve, amely Nevadában található, az USA nyugati részén. A terület a Groom Lake nevű kiszáradt tóban terül el, melynek déli részén egy nagy területű titkos katonai repülőtér van. A katonai bázis elsődleges célja a kísérleti repülőgépek, fegyverek tesztelése és fejlesztése.

Ufóhívők millió állítják azt, hogy a területen földönkívüliekkel kísérleteznek, ezt az állítást azonban még senkinek sem sikerült bizonyítania. Mások szerint kémrepülőgépeket teszteltek itt, de ez az állítás is évtizedeken át bizonyítás nélkül maradt. Végül a CIA 2013. augusztus 16-án ismerte el, hogy a területen teszteltek felderítő eszközöket és fegyvereket. Mindez egyúttal a körzet létezésének hivatalos beismerését is jelentette.

[[adv]]

A USA Today munkatársa azonban felfigyelt egy, a Facebookon meghirdetett eseményre, amelynek az a célja, hogy szeptember 20-án 15 és 18 óra között emberek egy csoportja betörjön a híres és hírhedt 51-es körzetbe. Ha csatlakozni szeretnél, akkor ezt ide kattintva megteheted. Cikkünk írásának pillanatában 1,4 millióan jelezték, hogy ott lesznek.

Ez az esemény pedig arra buzdította az ufóhívőket, hogy végre személyesen is meggyőződhessenek arról, hogy milyen kísérletek zajlanak a területek. Eléggé valószínű, hogy sokak figyelmét elkerülte az a tény, hogy – ahogy a szövegben meg is van fogalmazva – ez egy egyszerű PR-trükk. A szervezők is elmondták, hogy csak egy pár lájkot szeretnének azzal szerezni, hogy vicces képeket, szövegeket, rajzokat osztanak meg a „résztvevőkkel”. Azonban húsz dolláros áron már pólókat is forgalomba hoztak.

A jelentkezők tömegét látva az amerikai légierő szóvivője, Laura Mcandrews is szót kért, és felhívta a figyelmet arra, hogy bármilyen illegális betörés veszélyes, mert az 51-es körzet néven elhíresült területen harci repülőgépeket tesztelnek, és katonákat képeznek ki.

A Facebook-esemény híre eljutott Elon Muskhoz és Chris Hemsworth-höz, akiknek annyira megtetszett, hogy csatlakoztak ehhez az akcióhoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás