promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Trónok harca-főszereplőről neveztek el egy új fajt, nem véletlenül
Borítókép:  A Trónok harca ihlette a kutatókat, hogy a gyapjas legyet az Éjkirályról nevezzék el (AFP/Dominic Byrne)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A fajok között nemrég bejegyzett gyapjas légy-verzó külseje és viselkedése a Trónok harca kulcsszereplőjére emlékeztette a kutatókat. Így aztán az állatvilágban is létezik már Éjkirály. 

Az egy dolog, hogy Magyarországon szinte bármiről és bárkiről el lehet már nevezni a gyerekeket, akik felnőtt fejjel csapnak (vagy nem csapnak) majd a homlokukra, hogy őket tényleg Vullkánnak, Juniornak vagy éppen Oráliának hívják. Szociális munkás barátaink számoltak be ezeknek a neveknek a hódító hadjáratáról. Meg arról is, hogy

született Magyarországon olyasvalaki is, akinek a Mike családnévhez a szülei a Tyson keresztnevet illesztették.  

A természet világában másféle furcsa névadási szokás kezd kialakulni, vagy legalábbis újra meg újra felbukkan. Új fajok felfedezői, az előjogukkal élve, előszeretettel jegyzik be az állatokat olyan sztárnévvel, ami valamiért nagyon közel áll hozzájuk (vagy éppen ellenkezőleg).

A Qubit írása szerint éppen

így jelent meg az élővilágban Ronaldinhóról, Sponyabob Kockanadrágról, Donald Trumpról vagy éppen Adolf Hitlerről elnevezett faj.  

A fentieknél ötletesebb megoldás született most Ausztráliában. A portál beszámolója szerint meg is indokolják, hogy miért lett egy gyapjas légy Paramonovius nightking (Paramonovius nemzetség, nightking faj), azaz a faj 

miért kapta a Trónok harcában kulcsszereplő Éjkirályról a nevét. 

Brian Lessard ausztrál kutató szerint a télen is aktív, közel egy centis gyapjas légy olyan, mint aki koronát viselne, más legyekbe petézik a nőstény, a kikelő lárvák belülről megeszik az áldozatukat. Mindez az Éjkirályra emlékeztette a kutatót.

Fotó: wikipedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás