promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még erősebb lesz a legjobb mini-PC
Borítókép:  Silicon Valley
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már 4 gigabájt memóriája is lehet a Raspberry Pi 4-nek.

Aki nem ismerné, a Raspberry Pi még 2012-ben indult el hódító útjára, főleg oktatási célra, de ma már mindenhol szeretik bevetni. A kicsi a bors, de erős kategóriába tartozik, mivel az egész számítógép mindössze bankkártya méretű.

Raspberry Pi 4 Model B-ben Broadcom BCM2711 alap van, és egy négymagos 1,5 GHz-es Cortex-A72 architektúrás processzor dolgozik benne. Ez igen csak kimagasló az előző verzióhoz képest, ami így brutális gyorsaságot tud nyújtani a kicsikének.

Azt mi döntjük el, hogy mennyi memóriát szeretnénk hozzá, mivel kérhetjük 1,2 vagy akár 4 GB-os kivitelben is. A 4 gigás ára is mindössze 55 dollár lesz, de ha megelégszünk az 1-el, akkor 35 dollár mélyre kell nyúlnunk a tárcánkban.

A grafikus vezérlő VideoCore VI típusú, ami szintén egy új modell, a HEVC (H.265) kodekes videókat akár 4K felbontásban és 60 képkocka / másodperces sebességgel is képes lejátszani.

Van még benne két micro HDMI, két USB 2.0, két USB 3.0, Jack bemenet, gigabites Ethernet aljzat, Wi-Fi 5 szabvány és 5.0-ás Bluetooth-támogatás is.

A Raspberry Pi 4-hez kiegészítőket is tudunk venni, mint a műanyag ház, vagy hálózati adapter, de ezek se kerülnek sokba. Hamarosan érkezik hozzá a Raspbian legújabb operációs rendszere is, aminek a kezelőfelülete is megújul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás