promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Aldi döntött: fizetni kell a kis méretű műanyag zacskókért
Borítókép:  thelocal.de
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új úton indult el az Aldi a műanyag elleni küzdelemben. A németországi üzletekben mostantól egy eurócentet kell fizetni, ha valaki zacskóba szeretné csomagolni a gyümölcsöket és zöldségeket.

Írtunk róla korábban, hogy az Aldi megszondáztatta a vásárlókat, s az eredmény alapján úgy döntött, kivezeti a kínálatból a fedeles termékek műanyag fedeleit. A németországi Aldi-lánc üzleteiben ennél is továbbmentek a műanyag áradat elleni küzdelemben. Ott mostantól fizetni kell, ha a vásárló kis méretű műanyag zacskóba akarja rakni a banánt vagy a paprikát.

Ha valamelyik német honpolgár úgy dönt, ő akkor is szennyezni szeretné a környezetét az apró zacsikkal, a Süddeutsche Zeitung cikke szerint egy eurócentet kell leszurkolnia értük darabonként.

Szeretnénk látni, hogy a többi kereskedelmi lánc is csatlakozik hozzánk. Csak iparági összefogással tudjuk jelentős mértékben csökkenteni a műanyag zacskók számát

- nyilatkozta az Aldi egyik menedzsere, Kristina Bell. A cég úgy gondolja, az emberek gondolkodását leginkább akkor lehet megváltoztatni a környezetszennyezésről, ha pénzt kérnek a szennyező anyag használatáért.

A német környezetvédelmi minisztérium kimutatása szerint 2018-ban mintegy 3 milliárd műanyag zacskó fogyott az országban. A tárca őszre a többi nagykertől is konkrét tervet vár arra nézve, hogyan tervezik csökkenteni a gyümölcsös és zöldséges műanyag zacskók mennnyiségét.

A környezetvédők elismerik az Aldi törekvéseit, ugyanakkor kirakatintézkedésnek látják a mostani döntést. A teljes műanyagmentesítéstést gondolják üdvös megoldásnak.

A többi élelmiszerlánc nem támogatja az Aldi egy eurós ötletét. Akik megszólaltak az ügyben, azt mondják, nem pénzt kell kérni a műanyag zacskókért, hanem le kell cserélni őket újrahasznosítható anyagú zacskókra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás