promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beújított a Google Maps, már kereshetjük a traffipaxokat a térképen
Borítókép:  forrás: AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik legjobb autósokat segítő appot, a Waze-t, a Google már hat éve felvásárolta.

A Waze egy ingyenes GPS navigációs mobiltelefon alkalmazás, amit 2008-ban készített el egy, a Tel Aviv-i egyetemen frissen diplomázott fiatalember. Az applikáció abban különbözik a hagyományos navigációs szoftverektől, hogy közösségi alapon működik, vagyis a felhasználók által elért átlagsebességek, valamint jelentéseik alapján tervezi az útvonalat a többiek számára.

A szoftver segítségével a sofőrök jelenthetik az úton lévő baleseteket, dugókat, traffipaxokat, rendőri ellenőrzéseket, az alkalmazásban Helyeket (POI) is lehet rögzíteni, valamint frissíthetik az üzemanyagárakat a benzinkutakon. Automatikusan megjegyzi, hogy hol parkolt le az autó, így egy nagyobb parkolóban, vagy ismeretlen helyen segít megkeresni azt.

Fontos, hogy a Waze szabadon letölthető és használható bárhol a világon. A felmérések szerint Magyarországon jelenleg több százezer autós használja ezt az applikációt.

Hat évvel ezelőtt a Google felvásárolta a Waze-t, tavaly pedig lassan elkezdtek a Google Maps-ban is megjelenni a szoftver funkciói, de akkor még csak tesztelési fázisban működött a rendszer. Két hete a nagyközönség számára is elérhetők az újítások, de egyelőre csak az Androidos telefonnal rendelkezőknak engedélyezik, hogy jelzést helyezzenek el a térképen, ha balesetet vagy traffipaxot látnak. Az Iphone-nal rendelkezők még csak a jelzéseket látják – folyamatosan frissítve.

Most pedig a TechCruch-nak megerősítette a Google, hogy a világ negyvenkét országában elérhető az új funkció. Ezek az következők:

Ausztrália, Brazília, Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, India, Mexikó, Oroszország, Japán, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Görögország, Magyarország, Izland, Izrael, Olaszország, Jordánia, Kuvait, Lettország, Litvánia, Málta, Marokkó, Namíbia, Hollandia, Norvégia, Omán, Lengyelország, Katar, Románia, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szlovákia, Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország, Svédország, Tuniézia, Zimbabwe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás