promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtalálták a kannabisz eredeti élőhelyét
Borítókép:  sensiseeds.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyes országokban élvezeti, máshol orvosi céllal termesztett kannabisznak, melyet mi magyarok leginkább fűnek nevezünk, amerikai kutatók megtalálták Ázsiában az őshazáját.

A kutatók a kannabisz származását illetően eddig annyit tudtak, hogy valahonnan Ázsiában termett először a növény. A legrégibb fosszília, amit eddig megtaláltak, 19,6 millió éves. Egy amerikai botanikai szaklapban most közöltek egy tanulmányt, mely arról szól, hogy egészen pontosan be tudták azonosítani a kannabisz eredeti lelőhelyét. A növény termesztése ma számtalan országban legális.

A Tibeti-fennsíkon terpeszkedik el a Qinghai-tó, mely Kína legnagyobb tava. Egy kutatócsoport a tó partját vizsgálata, az iflscience cikke szerint találtak egy növényi fosszíliát, mely a Humulus nevű növény maradványa, aminek rendkívül hasonlóak a pollenei a kannabiszéhoz. A Vermonti Egyetem professzora, John McPartland, és csapata 155 növényi fosszíliával hasonlította össze a most talált maradványokat, s ez alapján úgy tűnik, ez a növény lehet az általunk ismert kannabisz elődje. Nagyjából 27 millió évvel ezelőtt válhatott szét a két faj.

A mai Európa területén a kutatók szerint nagyjából hatmillió évvel ezelőtt terjedhetett el a kannabisz, Kelet-Kínában 1,2 millió éve, míg az indiai szubkontinensen 32 ezer évvel ezelőtt. A Japánban előkerült első kannabisz fosszília 10 ezer éves.

A növényt ma több amerikai államban termesztik és árulják élvezeti termékként, megint más országokban orvosi célra lehet termeszteni. Magyarországon tiltott a termesztése és a fogyasztása is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás