Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az oroszok is bejelentkeztek a Holdra

Az oroszok is bejelentkeztek a Holdra

Tech & Tudomány

Az oroszok is bejelentkeztek a Holdra

Tech & Tudomány

Promotions via MTI 11:10

Persze tíz évet csúsznak, mivel az Amerikaiak már 2020-ban embert küldenének az égitestre.

Orosz űrhajósok a tervek szerint 2030-ban szállnak majd le a Holdra - erősítette meg Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási állami vállalat vezérigazgatója. Rogozin az orosz Hold-programot ismertette a moszkvai Lomonoszov Egyetemen.

Az űrrepülések valódi emberekkel 2029-ben kezdődnek meg a Földet kísérő égitest körül és ugyanebben az évben holdjárós megfigyelés is indul. Az űrhajósok 2030-ban fognak leszállni, majd a továbbiakban létrehozzák egy holdbázis első modulját.

A Roszkoszmosz vezetője az év elején az RBK című gazdasági napilapnak azt mondta, hogy űrszondákat 2021-től kezdve küldenek majd a Holdhoz, amelynek talaját 2025-től a Luna-grunt elnevezésű szerkezettel fogják vizsgálni.

Amerika már 2020 környékén embereket akarna a Holdra küldeni, amire 1972 óta nem volt példa. A cél persze más, mivel az ottani kutatások alapján készítenék fel az űrhajósokat a Mars-misszóra. Az égitesten akarják tesztelni a technológiákat, valamint hogy miképp tartanak ki az erőforrások a Marson.

Borítókép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP