promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az oroszok is bejelentkeztek a Holdra
Borítókép:  Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Persze tíz évet csúsznak, mivel az Amerikaiak már 2020-ban embert küldenének az égitestre.

Orosz űrhajósok a tervek szerint 2030-ban szállnak majd le a Holdra - erősítette meg Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási állami vállalat vezérigazgatója. Rogozin az orosz Hold-programot ismertette a moszkvai Lomonoszov Egyetemen.

Az űrrepülések valódi emberekkel 2029-ben kezdődnek meg a Földet kísérő égitest körül és ugyanebben az évben holdjárós megfigyelés is indul. Az űrhajósok 2030-ban fognak leszállni, majd a továbbiakban létrehozzák egy holdbázis első modulját.

A Roszkoszmosz vezetője az év elején az RBK című gazdasági napilapnak azt mondta, hogy űrszondákat 2021-től kezdve küldenek majd a Holdhoz, amelynek talaját 2025-től a Luna-grunt elnevezésű szerkezettel fogják vizsgálni.

Amerika már 2020 környékén embereket akarna a Holdra küldeni, amire 1972 óta nem volt példa. A cél persze más, mivel az ottani kutatások alapján készítenék fel az űrhajósokat a Mars-misszóra. Az égitesten akarják tesztelni a technológiákat, valamint hogy miképp tartanak ki az erőforrások a Marson.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás