Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ingyen lehet játszani a Microsoft világhírű játékával

Ingyen lehet játszani a Microsoft világhírű játékával

Tech & Tudomány

Ingyen lehet játszani a Microsoft világhírű játékával

Tech & Tudomány

Promotions 21:21

A Minecraft talán még azok számára is ismerős, akik kevésbé ismerősek a számítógépes játékok világában. A Microsoft klasszikusa tíz éves, ennek alkalmából ingyen lehet játszani a ma már gyermekien egyszerű játékkal.

A Minecraft a világ egyik legismertebb játéka, amelynek fejlesztése 2009 májusában kezdődött. S, mint az a Wikipédián olvasható,

Mine a bányászást, a craft a barkácsolást jelenti, ami nemcsak a játék világában megtalálható bányákat és az eszközök barkácsolását jelenti, hanem azt is, hogy a játékos szabadon változtathatja a teret az új blokkok kitörésével, bányászásával, illetve a lerakásával, barkácsolásával. Ezzel ugyanis megreformálta a videojátékipart. 

A Microsoft és a Mojang, tehát a fejlesztő cégek most ünneplik egy szerényebb házibuli kíséretben a játék tíz éves évfordulóját. Sőt, a Classic névre keresztel verzióval erre a linkre kattintva ingyen lehet játszani – vette észre az IGN. Persze, mostani szemmel nézve gyermekien egyszerű Minecraftról van szó, de azért jó egy kicsit visszamenni az időben.

Amit még tudni, hogy Microsoft bejelent majd egy speciális változatot a játékból, amely az információk szerint eginkább a Pokémon Go-hoz hasonlítható.

Borítókép: minecrafttexturepacks.com