promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Insta-sztoriban élheti meg álmát a holokausztban odaveszett Éva
Borítókép:  Instagram/@eva.stories
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az izraeli holokauszt emléknap alkalmából egy milliomos Instagramon életre kelti egy Auschwitzban meghalt magyar kislány álmait.

Éva története címmel Instagramon mutatják be az Auschwitzban megölt magyar zsidó kislány, Heyman Éva naplóját a csütörtöki izraeli holokauszt emléknapra készülve. A napló Insta-feldolgozása borzolja a kedélyeket Izraelben - jelentette a Háárec című újság honlapja kedden, a cikket a távirati iroda szemlézte.

A cél egyértelmű, a fiatalok körében népszerűnek számító netes alkalmazás segítségével próbálják terjeszteni a diákok ismereteit.

A 13 éves korában megült Heyman Éva három és fél hónapon át vezetett naplót 1944-ben Nagyváradon májusi deportálásáig. A háborút édesanyja túlélte. Megtalálta, és több mint ötven évvel ezelőtt könyv formában kiadta lánya írását, amely azóta feledésbe merült.

Az úttörőnek számító vállalkozást Mati Kochávi, egy izraeli informatikai cég milliomos tulajdonosa finanszírozta. Az Insta-feldolgozás @eva.stories néven lesz elérhető szerda délutántól, a Jom Hasoá, vagyis az izraeli holokausztnap előestéjétől. Már kedden több mint százezren követték ezt a fiókot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Eva.Stories Official Trailer

Eva (@eva.stories) által megosztott bejegyzés,

Izraelben óriási hírverést csináltak az akciónak, múlt hét óta óriásplakátok hirdetik szerte az utak mentén Éva történetét, és az oldalt az interneten is népszerűsítik egy bemutatkozó előzetessel, amelyet már negyedmillióan megtekintettek.

Szerdától számos videoüzenet fog megjelenni, melyekben színészek segítségével az elkövetkező időszakban megelevenítenik az Évával 1944-ben Magyarországon történteket: a megkülönböztető intézkedéseket, gettóba zárását, egészen az Auschwitzba tartó vonatra tereléséig.

Naplójában Éva elmesélte álmát, hogy Londonba költözik, és ott fotóriporter lesz. "Segíteni akartuk álma megvalósításában"- nyilatkozta Mati Kochávi.

Naplóját videoklipekké alakítottuk, kamera helyett egy okostelefonot adtunk neki, az újságok helyett az Instagramon publikáltuk, és elhoztuk a történetét először Izraelbe, majd Londonba és a világ többi részébe is elvisszük

- ismertette a terveket.

Négyszáz fős alkotógárda készíti a videofelvételeket Lvivben, Ukrajnában, és az izraeli közösségi média több tucat internetes influencerét, valamint más helyi hírességeket is megnyertek az oldal hirdetéséhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás