promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Áll a bál a Samsung hajlítható telefonja körül
Borítókép:  TheVerge
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezen a héten kapták volna kézhez az előrendelők a Samsung összehajtható képernyős készülékét, a GalaxyFold-ot, illetve április 26-án került volna az áruházak polcaira egyes országokban, azonban az újságírói mustrán kudarcot vallott a telefon, mivel sorra tönkrement annak kijelzője.

Egy hete küldte ki a Samsung a teszt telefonokat a legjelesebb internetes portálok szerkesztőinek, hogy elvégezzék az első teszteket és elkészítsék a várva várt, reményük szerint pozitív benyomást keltő beszámolókat, azonban merőben máshogy alakultak a dolgok, mint azt a gyártó elképzelte.
 

Forrás: Androgeek


Az újságírók nagy része ugyanis egy-két napon belül sorra jelezte képekkel és videókkal alátámasztva a koreai vállalatnak, hogy a kijelzővel komoly gondok adódtak, volt akinél „csak" pixelmegfolyás lépett fel vagy kontakthibássá vált a hajlítható részén a telefon, és volt olyan, akinél szó szerint teljesen eltört vagy tönkrement a kijelző, és csak a mobil némely felülete működött onnantól.

Ez már csak azért is hatalmas blama a cégóriás számára, mert eddig büszkén hangoztatták, hogy a forradalmian új készülékeik több százezer össze- és széthajtást is kibírnak minden gond nélkül. A sok százezer stimmel is, csak éppen jó magyar forintban, ami valljuk be elég nagy luxus egy pár napig működő telefonért.

Ráadásul a Samsung első reakciója igen meglepő volt. Szerinte a tesztelők nem megfelelően használték a telefont, és azzal védekezett, hogy nem kellett volna leszedniük a kijelző védőfóliáját, illetve azt is közölte a cég, hogy amúgy sem a végleges verzióból kapták a készüléket a teszteléshez, hanem egy úgynevezett engineering sample-ből, vagyis egyfajta mintadarabot küldtek nekik tesztelésre. Ez utóbbi már önmagában is elég furcsa, ugyanis miért küldene ki bármely cég egy szinte még fejlesztés alatt álló készüléket tesztelésre, ha szeretne minél inkább pozitív reakciókat kapni róla.

Az újságírók azonban szembementek a Samsung érvelésével, és jelezték, hogy semmilyen arra vonatkozó figyelmeztetést nem kaptak a cégtől, hogy ne nyúljanak a fóliához, valamint annak anyaga és kinézete sem tért el a korábban kézhez kapott tesztkészülékeket borító védőfóliától, melyet egyébként általában minden vásárló eltávolít a vásárlást követően.

Továbbá olyan helyről is érkeztek negatív visszajelzések, ahol a fóliát el sem távolították. Így például a The Verge munkatársa szintén arról számolt be, hogy fólia megléte ellenére is, egy nap után felpúposodott, majd megtört középen a kijelző.

Most úgy néz ki, a Samsung is jobbnak látta, ha inkább visszavonulót fúj, és pár nappal a pénteki megjelenés előtt bejelentette, hogy bizonytalan időre elhalasztja a Galaxy Fold kiadását, ezt pedig hivatalos formában is megerősítették a honlapjukon a tegnapi nap folyamán.

A következő hetekben visszahívják a már bedobozolt készülékeket és megkezdik a hiba felderítésének az okát és annak javítását, amely procedúra minden bizonnyal nem éppen a legkifizetődőbb a cég számára. Bár egy 2000 dolláros telefon esetén azt hiszem, nem kell féltenünk a vállalatot, és ez a minimum, amit meg kell tenniük, hogy valamennyire mentsék a helyzetet, még akkor is, ha az előrendelők mát régóta kifizették annak árát.

Nem ez az első eset a Samsung történetében, hogy felsültek egy új széria bevezetésekor. Néhány évvel ezelőtt a gyártó az öngyulladó Note 7-eseiről híresült el, csak most annyival szerencsésebb helyzetben van, hogy még időben lefújta a Galaxy Fold készülékek kiszállítását.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás