promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Attenborough hatására milliók válnak meg a műanyagtól
Borítókép:  TV with Thinus
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 92 éves Sir David Attenborough egyik természetfilm-sorozata a nézők felét megváltoztatta. Angliában és Amerikában a kutatókat is meglepték a műanyaggal kapcsolatos eredmények. 

Sir David Attenborough és a Kék bolygó című sorozat hatására hihetetlenül lecsökkent a műanyagot használók köre az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. A sorozat 2017 októberi bemutatóját követően egy nemzetközi felmérést végeztek Nagy-Britanniában és az USA-ban, melynek eredménye még a tudósokat is meglepte a National Geographic szerint. 

Az elkészült jelentés alapján Attenborough filmpremierje után az angolok és az amerikaiak 53 százaléka kezdett el kevesebb műanyagot használni, 42 százalékuknak pedig

látványosan megváltoztak a vásárlási szokásaik, főként újrahasznosított termékeket vesznek.

A szakértők a jelenséget Attenborough-hatásnak nevezték el.

A jelentésből az is kiderült, hogy 2011 és 2018 között 49 százalékról 57 százalékra nőtt azok aránya, akik hajlandóak több pénzt kiadni különböző ökobarát termékért. Az adatok szerint a fenntarthatóság főként a fiataloknak fontos, a kutatók szerint a különbséget a közösségi média okozhatja, illetve az, hogy az érintett generáció már a fenntarthatósági krízisben nőtt fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás