Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fogmosás mesterséges intelligenciával! Kell ez nekünk?

Fogmosás mesterséges intelligenciával! Kell ez nekünk?

Tech & Tudomány

Fogmosás mesterséges intelligenciával! Kell ez nekünk?

Tech & Tudomány

Promotions 09:09

Az Oral B a barcelonai mobiltelefonos expón bemutatott egy olyan fogkefecsodát, melyet mesterséges intelligencia vezérel. Egy applikáció segítségével olyan fogmosási élményt ígér vele gyártó, mintha a fogászunk súrolná a fogainkat.

Az Oral B szédületes fogkefével rukkolt elő: a Genius X-et mesterséges intelligencia vezérli, melynek segítségével elméletben tökéletes szakmaisággal fogjuk súrolni a fogainkat. Azért elméletben, mert a szerkezetet 2019 szeptemberében dobják forgalomba. Mindezt a február végén tartott barcelonai Mobile World Congress-en harangozta be a gyártó, ahol bemutatták a kefe működését.

Az elektromos fogkefét tehát mesterséges intelligencia vezérli, mely több ezer alkalommal mosott már fogat a tesztidőszak alatt. Mivel ezt fogászok, szakemberek útmutatásai alapján tette, pontosan tudja, hogy milyen erővel, meddig, milyen mozgással kell a fogak között siklania.

A gyártó azt ígéri, hogy a beállítások segítségével az Oral B Genius X figyelembe veszi majd korábbi fogmosási szokásainkat, s kiegészíti a megfelelő, betáplált módszerekkel. A szerkezet bluetooth-on keresztül lép kapcsolatba az Oral B applikációjával, melyet le kell majd tölteni. Az alkalmazásra fogmosás közben folyamatosan érkeznek az adatok arról, hogy a használó alkalmas erővel mossa-e a fogát, mely részekre térjen vissza, és így tovább.

A felmérések szerint az átlagember azt gondolja, két-két és fél percig mos fogat, miközben ez valójában 30-60 másodperc. Az új fogkefe természetesen az időt is jelzi.

Egy USB segítségével lehet majd tölteni, de az árát még nem közölte az Oral B.

Borítókép: independent.co.uk