Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

1900 lóerő: hamarosan érkezik a világ legerősebb sportkocsija

1900 lóerő: hamarosan érkezik a világ legerősebb sportkocsija

Tech & Tudomány

1900 lóerő: hamarosan érkezik a világ legerősebb sportkocsija

Tech & Tudomány

Promotions - 2019.03.05. 22:17

Közel 730 millió forintért árulja majd legújabb csodáját, a Battistát a Pininfarina olasz autógyártó. A luxuskocsi karosszériája karbonból készül, teljesítménye lenyűgöző, két másodperc alatt éri el a száz kilométeres óránkénti sebességet. 

A Pininfarina olasz autógyártó megépítette a világ legerősebb személygépkocsiját, a Battistát. Túlzás nélkül, döbbenetes mutatói vannak az autónak, melyet a Genfi Autószalonon lepleztek le a volt F1-es világbajnok, Nico Rosberg jelenlétében. 

1900 lóerős, ezzel ez lesz a világ legerősebb közúti autója.

0-ról 100 kilométeres óránkénti sebességre két másodperc alatt gyorsul fel, 0-290 km/h-ra tizenkét másodperc alatt. A végsebessége 350 km/h.

Mivel elektromos autóról van szó, nem ezzel teszi majd meg a vevő a leghosszabb távokat, egy feltöltéssel nagyjából 450 kilométert lehet megtenni. A motort egy 120 kWh teljesítményű akkumulátor hozza működésbe, az aksit a horvát Rimac cég gyártja.

(Fotó: motor1.com)


Az autó karosszériája karbonból készült, és mindössze 150 darabot tervez piacra dobni belőle a Pininfarina. Az ára igencsak borsos lesz, hiszen darabonként közel 730 millió forintot kér érte az olasz gyártó.

Borítókép: motortrend.com