Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ha Volvo-t veszel, akkor már nem fogsz tudni száguldozni

Ha Volvo-t veszel, akkor már nem fogsz tudni száguldozni

Tech & Tudomány

Ha Volvo-t veszel, akkor már nem fogsz tudni száguldozni

Tech & Tudomány

Promotions 17:48

Közleményt adott ki a svéd autógyártó – vette észre a Vezess.hu.

A Volvo által kiadott közlemény szerint kutatásaik és felméréseik szerint az ittas vezetés, valamint a súlyos sérüléssel járó vagy halálos kimenetelű balesetek egyik leggyakoribb kiváltó oka a gyorshajtás. Ezek után döntött úgy a svéd autógyártó, hogy 2020-tól 180 km/h-ban limitálja autóinak végsebességét. Érdekesség, hogy Japánban már 1988-tól nem lehet eladni 180 km/h-nál gyorsabb autót.

A közreadott írásban a Volvo azt a kérdést is boncolgatja, hogy vajon az autógyártóknak kötelessége-e, vagy jogában áll-e olyan technológiákat beépíteni az autókba, amelyek hatással vannak a járművezetők vezetői képességeire. A Volvo vezetői nem adnak egyértelmű választ az általuk feltett kérdésre, de azt leszögezik, hogy úttörők akarnak lenni ezen a területen.

Levelükben az is szóba került, hogy már a következő lépésen is gondolkodnak, miszerint olyan technikát kellene beépíteni az autókba, amely automatikusan csökkenti a jármű sebességét, ha iskolát vagy kórházat észlel a közelben.

Viszont a következő hetekben olyan javaslatokat fognak tárni a közvélemény elé, ami az ittas vezetésre és a mobiltelefonok általi figyelemelterelésre keresi a megoldást.

Borítókép: Forrás: motor1.com