promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes fotókat lőttek a nagy fehér cápáról
Borítókép:  Forrás: nautilusliveaboards.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy ausztrál fotós készített képeket a vízi világ ragadozójáról – szerencséje volt!

Dél-Ausztrália partjainál, egészen pontosan a Neptun-szigeteknél járunk. Ez a Föld egyik olyan szeglete, ahol népes fehér cápa populáció él.

A fehér cápáról tudni kell, hogy a legmagasabban fejlett húsevő cápák közé tartozik, legelső képviselői körülbelül tizenhatmillió évvel ezelőtt jelentek meg a Csendes-óceán északkeleti területén. Ez a fajta a legnagyobb, ragadozó életmódot folytató hal, és a Földön őt tekintik az emberre nézve a legveszélyesebb cápafajnak. Nem véletlenül, hiszen az embertámadásai miatt a köznyelvben „fehér halálnak” is nevezik. Természetesen a búvárok számára is magas kockázati tényezőt jelent a nyílt vízben való találkozás az állattal, ezért a megfigyelése igazán csak ketrecből tekinthető biztonságosnak.

A cápák a part közelében szülik meg kicsinyeiket, és csak azután mennek a mélyebb részek felé. Ezt az időszakot akarta kihasználni Luke Thom természetfotós és buvár, aki elkísérte barátját, Andrew Foxot egy kis hajókázásra. Bár a fehér cápát akarták megörökíteni, de arra valószínűleg álmukban sem gondoltak, hogy ennyire félelmetes fotókat fognak készíteni.

„Csak követtem a jól bejáratot technikámat, valamint figyeltem a barátom mozdulatait. Amikor megláttuk a cápát, ami nekiesett a ketrecnek, a »szent sz*r« volt az a két szó, amit azokban a pillanatokban a legtöbbször kimondtunk.”

...és akkor lássuk a fotókat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás