Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mókamestert is vinnének az első Mars-misszióra

Mókamestert is vinnének az első Mars-misszióra

Tech & Tudomány

Mókamestert is vinnének az első Mars-misszióra

Tech & Tudomány

Promotions 16:46

A NASA munkatársai arra jöttek rá, hogy egy-egy hosszabb űrutazás alkalmával, az utazó csapat egységét, szellemiségét erősítheti egy nevettető, mókamester jelenléte.

A floridai egyetem antropológusa, Jeffrey Johnson igen érdekes következtetésről számolt be a Guardian virtuális hasábjain. Mint mondta, hogy a NASA munkatársaival együtt arra jutottak: egy-egy hosszabb űrutazás alkalmával, az utazó csapat egységét, szellemiségét erősítheti egy nevettető, mókamester jelenléte. Például egy Mars-misszióra mehetne egy bohóc.

Segíthet átvészelni a stresszesebb helyzeteket, illetve a környezetében lévőket újra jókedélyűvé tenné. Mondjuk itt azért érdemes elgondolkodni, hogy mi van abban az esetben, ha a bohóc előbb lesz depressziós, mint az űrhajósok. Esetleg, hogyan oldja fel azt a helyzetet, ha épp egy aszteroida száguld a hajó felé.

Az antropológus az Antarktiszt kutatók viselkedésének tanulmányozása közben megfigyelte, hogy mennyire fontos egy béketeremtő, tanácsadó, mesemondó jelenléte a csapatban. Amennyiben van, aki jelentkezne erre a nemes feladatra, őrült öltözet, túlméretezett cipő és piros orr jeligével küldje el pályázati anyagát a NASA-nak – amely egyébként 2033-ra tervezi a Mars-missziót, s nagyjából nyolc hónapig tartana.

Borítókép: Telegraph

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria