promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Meizu Zero lesz az első gomb és csatlakozó nélküli telefon
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Meizu egy igazán jövőbe mutató okostelefont készül piacra dobni, melyen semmilyen fizikai nyomógomb és csatlakozó port nem kapott helyet, de még csak SIM vagy memória foglalattal sem találkozhatunk.

A kínai cég kezdetben a minőségi MP3 és MP4 lejátszóival tört be a szórakoztató iparba 2006-ban, majd belépve az okostelefonok piacára, 2011-ben kiadták az első Android alapú mobiljukat, az M9-et. Azóta, tartva a lépést a mobilipar fejlődésével, évente hozzák ki saját fejlesztésű, olykor egyedi újításokat is tartalmazó készülékeiket.

A napokban bemutatott Zero telefonjukkal ismét úttörők kívánnak lenni, ugyanis ugyanilyen koncepciójú mobillal még egyik másik gyártó sem rukkolt elő. Mint azt a neve is jelzi, a készülék háza nem tartalmaz semmilyen nyílást, hanem egybefüggő kerámia burkolat borítja az egészet.

Sem bekapcsoló, sem hangerő szabályzó gombok nem kaptak helyet a telefonon, hanem annak oldalán lévő érintésérzékelőkkel tudjuk használni ezeket a funkciókat. A hangszóró helyett pedig a Meizu saját fejlesztésű mSound 2.0 technológiája generálja a hangot a képernyő rezegtetésével.

Mivel csatlakozó bemeneteket nem találunk a telefonon, így kizárólag vezeték nélküli töltés és adatátvitel, illetve Bluetooth-os fülhallgató jöhet szóba. Természetesen mellékelik hozzá a Meizu saját gyári töltőjét, ami meglepően gyorsan, 18W-tal képes tölteni az aksit.

A SIM kártyáról szintén le kell mondanunk, helyette, a ma még újnak számító, beépített eSIM-et használ a telefon.

A Zero 6 colos AMOLED kijelzővel, 12+20 megapixeles dupla hátlapi és egy 20 megapixeles előlapi kamerával van ellátva. A készüléket egy Snapdragon 845 chipset hajtja, ami ugyan nem a legerősebb a piacon, cseppet sem mondhatnánk lassúnak. Ezenfelül IP68-as vízálló képességgel, és képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik.

A megjelenés dátumáról és pontos árról még nem nyilatkozott a cég. Mivel azonban egy kész koncepcióról van szó, így feltételezhetően nem kell már sokat várnunk rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás