Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Piacra dobják az 1 TB-os SD-kártyát

Piacra dobják az 1 TB-os SD-kártyát

Tech & Tudomány

Piacra dobják az 1 TB-os SD-kártyát

Tech & Tudomány

Promotions 11:15

Óriási újítások mentek végbe a memóriakártyák terén, ami válasz is a fejlődő technikai világra. Például ha egy videós már 4K-ban rögzít a kamerájával, akkor bizony kell az átviteli sebesség és a helykapacitás is bőven. A cégek pont ezért is kísérleteznek annyira azzal, hogy az SD-kártyákat fejlesszék. A jövő már valóban ez: legyen minél kisebb, és persze minél jobb.
 

A korszerűsítések folyamatosak, anno meg is írtuk, hogy az SD Association már fejleszti a 128 TB-os (!) memóriakártyát. Igen, ez bizony 128 000 gigabyteot jelent, és ehhez 985 MB per másodperces átviteli sebességet ígérnek. Ki se mondanánk, hogy fapapucs, és egy HD film már át is lenne másolva.
 

Viszont most búcsúzunk el a jövőtől, és maradjunk a jelenben, mert jelenleg ott tartunk, hogy ezeket elkészíteni el lehet, de a gyártásuk még nem piacképes. Elég arra gondolni, hogy az SD-kártyák nagy mestere, a SanDisk már korábban bejelentette, hogy ők bizony tudnak 1 TB-os kártyát csinálni, de annyi a gond, hogy a termékük még mindig csak prototípus. A Lexar beelőzte a céget, mivel ők már kereskedelmi forgalomba is fogják hozni.
 

Tehát a Lexar Professional 633x-en 1 TB hely van, és 95 MB/s-os átviteli sebességgel dolgozik. A vállalat meg is fogja kérni az árát ennek a technikai forradalomnak, vagyis, hogy övék az első 1 terabyteos kártya a boltok polcain. A 633x 500 dollárba, vagyis nagyjából 140 ezer forintba kerül majd, amiből idehaza már megveszünk egy közepes szintű laptopot.
 

(Torony)

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria