promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meggyalázták III. Károly viaszszobrát: nem fogod elhinni mit kapott az arcába a király
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem bírnak magukkal a klímaaktivisták. Legutóbb a londoni Nemzeti Galériában paradicsomleves-konzervvel dobták meg Vincent Van Gogh Napraforgók című festményét, most pedig III. Károly viaszszobrának az arcába nyomtak egy csokitortát. 

Négy embert tartóztattak le, miután csokitortát kentek szét III. Károly brit király viaszszobrán klímaaktivisták. A Just Stop Oil mozgalom klímavédő aktivistái ezúttal Londonban, a Madame Tussauds múzeumban csaptak le áldozatukra, aki ezúttal nem más volt, mint III: Károly - számolt be az incidensről a CNN.

A csoport Twitter-oldalán megosztott videón jól látható, hogy két ember leveszi fekete ruháját, hogy felfedje a fehér „Just Stop Oil” feliratú pólóját, amint elérik a brit királyi család  pódiumát. Az akció után azt mondták az arra járóknak, hogy eljött a cselekvés ideje.

"Gyorsan reagáltunk a Madame Tussauds-ban történt incidensre, miután körülbelül 10:50-kor két ember ételt dobott egy szoborra. Négy embert tartóztattunk le az incidenshez kapcsolódó bűncselekmények miatt"

- fogalmazott a londoni rendőrség hétfői Twitter-üzenetében. A hétfői eset a legfrissebb az európai aktivista csoportok akciósorozatában, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a fosszilis tüzelőanyagok éghajlatváltozásban betöltött szerepére. Vasárnap két másik tüntető burgonyapürével dobálta meg Claude Monet szénakazalok című festményét a németországi Potsdamban található Barberini Múzeumban.

A festményt üveggel védték, így abban nem sikerült kárt okozniuk az aktivistáknak. A Last Generation nevű üzemanyag-ellenes kampány aktivistái egy sajtóközleményben azt kérdezték:

"Mi az értékesebb, a művészet vagy az élet?"

Úgy tűnik, hogy az indulatok egyre jobban elszabadulnak. A műkincs-rongáló akciókat a hónap elején indították el a Just Stop Oil aktivistái, amikor  paradicsomlevessel dobálták meg Vincent van Gogh Napraforgók című művét a londoni Nemzeti Galériában.

[[cikk1]]
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás