Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

III. Károly meghozta a döntést, 70 év után teljesen más lesz

III. Károly meghozta a döntést, 70 év után teljesen más lesz

Színes

III. Károly meghozta a döntést, 70 év után teljesen más lesz

Színes

Promotions 08:38

Nyilvánosságra hozták a király döntését.

A szeptember 8-án, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet címerében egy "E" és egy "R" betű volt megtalálható; ezek közül az "E" az néhai uralkodó keresztnevét, az Erzsébetet, míg az "R" a Reginát, vagyis a királynőt jelentette. Most, hogy halála után fia, III. Károly kerül a brit trónra, nagyon sok változás fog beállni az Egyesült Királyságban.

Külföldi sajtóinformációk szerint még ebben az évben forgalomba kerülnek az új bankjegyek, amelyeken a király arcképe lesz látható, de újfajta bélyegeket is nyomni kell. Ezen kívül mostantól az új uralkodó címerét kell használni a kormányzati épületeken, az állami dokumentumokon és egyes postaládákon, illetve a kormányhivatalok és a királyi ház postai küldeményein is.

Nemrég nyilvánosságra hozták, hogy III. Károly milyen címert választott magának az 1484-ben alakult Hírmondók Főiskolája (ennek feladata a címerek és a törzskönyvek hivatalos nyilvántartásának létrehozása és fenntartása - a szerk.) által készített tervsorozatból: az alábbi képen látható maga a címer, benne a Charles-t jelölő "C" betűvel, és a Rex-et, vagyis a Királyt jelölő "R" betűvel. A hivatalos címer mellett látható a skót változat is, amelyet egy Lord Lyon címertanár hagyott jóvá.

 

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria